Polędwiczki wieprzowe z cydrem i karmelizowanymi jabłkami
piątek, września 26, 2014
22
cydr
,
jabłka
,
mięso
,
obiad
,
obiad/kolacja
,
polędwiczki wieprzowe
,
współpraca
Hej :) Powiem wam, że ciekawa byłam smaku takiego zestawienia, ale jest rewelacyjne. Miałam w domu polędwiczki i nie miałam pomysłu na nie he. Mój mózg ostatnio nie wiem czy wyjechał na jakie wakacje czy co, bo pomysłów zero, no nie wiem :((. Przepis znalazłam na blogu kwestia smaku, no to już. Do biedronki pobiegłam po cydr i zrobiłam. U mnie z ryżem i pasował jak ulał ;)) Polecam Wam wypróbować przepis, bo naprawdę warto :) Miłego weekendu wszystkim życzę :))
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 3 cebule szalotki
- 1/3 szklanki cydru
- 1/3 szklanki śmietanki 30%
- natka pietruszki
- troszkę oregano
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oleju
- 3 jabłka (ja dałam większe)
- 1/2 łyżeczki cukru brązowego
- ryż u mnie Halina
Ale smakowicie wygląda... jestem bardzo ciekawa smaku, przepisik zapisuję :)
OdpowiedzUsuńO mniami, to musi rozpływać się w ustach;)
OdpowiedzUsuńMyślę nad połączeniem cydru i mięsa, muszę wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńszczerze ci się przyznam, że wow! Sama z wielką chęcią spróbowałabym tego dania, dla mnie zaskakujące i intrygujące :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, musi smakować fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńPo ciąży chętnie wypróbuję Twój przepis. Mam ochotę na takie polędwiczki:)
OdpowiedzUsuńZ miłą chęcią sobie coś takiego przyrządzę - coś prostego a zarazem odmiennego:)
OdpowiedzUsuńNie wiem, jak smak, ale wygląda bajecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię owocowe połączenie z mięsem. Udanego weekendu :)
OdpowiedzUsuńŚwietne polędwiczki :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne danie na obiadek :-) musi być smakowite :-)
OdpowiedzUsuńRóżnie robiłam polędwiczki ale na taki smak nie wpadłam. Apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńooo, mięso i cydr??:D ciekawe jaki posmak daje...?
OdpowiedzUsuńoj muszę wypróbować ten przepis, musi być pyszny, te jabłuszka.. :-)
OdpowiedzUsuńWierzę na słowo, a i zdjęcia przekonują, to musiało być smaczne !
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie, musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńTaki obiadek bardzo mi odpowiada, wpadnę do Ciebie na porcję :)
OdpowiedzUsuńRobiłam podobne i faktycznie - świetnie połączenie :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa jestem tego dania - przepis zapisuję :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się - wygląda rewelacyjnie. Nigdy nie próbowałam takiego połączenia polędwiczek z jabłkami, ale muszę przetestować, bo zdjęcia naprawdę kusząco wyglądają :)
OdpowiedzUsuńle gram ma miec jedna poledwica ? Oraz jesli chce zrobic podwojna porcje to mam tez podwoic czas smazenia,gotowania ?
OdpowiedzUsuńMoja miała około 600 g, jeśli ma być podwójna porcja, to na pewno trzeba zwiększyć ilość dodatków, czas można troszeczkę wydłużyć, ale myślę, że nie będzie takiej potrzeby.
Usuń