Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli
Hej :)) We wtorek pisałam o pesto z rukoli, było z makaronem. Trochę nam zostało, był w domu filet z kurczaka i ciasto francuskie, które prawie zawsze mam w lodówce (nawet mój mąż się przyzwyczaił i jak nie ma to sam kupuje he, więc nawet jak ja nie pamiętam to i tak w lodówce go mam, czasem nawet dwa jak oboje kupimy :) ) to wymyśliliśmy sobie takie oto ślimaczki :) Oprócz pesto i kurczaka w ślimaczkach jest jeszcze czerwona cebula i trochę sera żółtego. Powiem Wam tyle, że smakowały rewelacyjnie :)) Miłego dzionka :))
- ciasto francuskie
- 2 filety z kurczaka
- pesto z rukoli - tutaj
- cebula czerwona
- troszkę kukurydzy
- ser żółty
Pyszna propozycja :-) bardzo ciekawe te ślimaczki :-)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się sprawdzą podane jako przekąska ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne, smacznie wyglądają. Chętnie bym zjadła. Takie zawijane pyszności :)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię takie przekąski, ciasto francuskie zawsze się sprawdza :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska ;)
OdpowiedzUsuńTakie ślimaczki to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis! :)
OdpowiedzUsuńKochana ale Ty rozpieszczasz domowników:) Pychota
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na przekąskę, chociaż ja ciasto pewnie zrobiłabym sama, ale to już takie moje przyzwyczajenie:D
OdpowiedzUsuńWyglądają przepięknie! Zrobię coś na wzór na najbliższe spotkanie ze znajomymi!
OdpowiedzUsuńOstatnio robiłam te z poprzedniego przepisu z szynką, serem, papryką i szczypiorkiem. Pychota. Z pewnością będę robiła je jeszcze nie raz. ;)
OdpowiedzUsuńA gdzie te pięknisie mają rogi aby zawołać...ślimak ślimak.... :))
OdpowiedzUsuńMniam ,pyszne.
OdpowiedzUsuńwygladaja bardzo ładnie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis oryginalny :)
Świetne ślimaczki, w sam raz na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! bardzo lubię takie pyszności z ciastem francuskim :-)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się ta wersja ślimaczków :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Taka przekąska musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńno,no,no.. rozpieszczacie się! :) Świetne połączenie :)
OdpowiedzUsuńpysznościowo prezentują się :) muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńMuszą być przepyszne:)
OdpowiedzUsuń