Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli



Hej :)) We wtorek pisałam o pesto z rukoli, było z makaronem. Trochę nam zostało, był w domu filet z kurczaka i ciasto francuskie, które prawie zawsze mam w lodówce (nawet mój mąż się przyzwyczaił i jak nie ma to sam kupuje he, więc nawet jak ja nie pamiętam to i tak w lodówce go mam, czasem nawet dwa jak oboje kupimy :) ) to wymyśliliśmy sobie takie oto ślimaczki :) Oprócz pesto i kurczaka w ślimaczkach jest jeszcze  czerwona cebula i trochę sera żółtego. Powiem Wam tyle, że smakowały rewelacyjnie :)) Miłego dzionka :))


Składniki:

  • ciasto francuskie
  • 2 filety z kurczaka
  • pesto z rukoli - tutaj
  • cebula czerwona
  • troszkę kukurydzy
  • ser żółty



Kurczaka myję, kroję w miarę w drobną kosteczkę. Ciasto francuskie rozwijam, smaruję pesto z rukoli. Po jednej stronie układam kurczaka, pokrojoną cebulę i cebule i kurczaka, kukurydzę posypuję startym serem. Zwijam wszystko w roladę i kroję ślimaczki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 30 minut. 



21 komentarzy:

  1. Pyszna propozycja :-) bardzo ciekawe te ślimaczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie się sprawdzą podane jako przekąska ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne, smacznie wyglądają. Chętnie bym zjadła. Takie zawijane pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja lubię takie przekąski, ciasto francuskie zawsze się sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajna przekąska ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie ślimaczki to bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kochana ale Ty rozpieszczasz domowników:) Pychota

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł na przekąskę, chociaż ja ciasto pewnie zrobiłabym sama, ale to już takie moje przyzwyczajenie:D

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają przepięknie! Zrobię coś na wzór na najbliższe spotkanie ze znajomymi!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ostatnio robiłam te z poprzedniego przepisu z szynką, serem, papryką i szczypiorkiem. Pychota. Z pewnością będę robiła je jeszcze nie raz. ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. A gdzie te pięknisie mają rogi aby zawołać...ślimak ślimak.... :))

    OdpowiedzUsuń
  12. wygladaja bardzo ładnie :)
    Przepis oryginalny :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetne ślimaczki, w sam raz na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają pysznie! bardzo lubię takie pyszności z ciastem francuskim :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. podoba mi się ta wersja ślimaczków :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ciekawy pomysł. Taka przekąska musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  17. no,no,no.. rozpieszczacie się! :) Świetne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. pysznościowo prezentują się :) muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger