Polędwiczki w sosie koperkowym
Dzień dobry :-) U nas ostatnio króluje sos koperkowy. Tym razem zrobiłam z nim polędwiczki. Wyszły pyszne, robi się je prosto i szybciutko. Na pewno będą smacznym pomysłem na obiad. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 300 ml bulionu
- 200 ml śmietanki 30%
- 1 pęczek koperku
- 1 kopiata łyżka mąki
- sól
- pieprz
1. Polędwiczki kroimy w plastry o szerokości 1-1,5 cm. Każdy rozbijamy jeszcze trochę. Oprószamy z oby stron solą i pieprzem. Podsmażamy na oleju z obu stron. Mają ładnie nam się zarumienić.
2. Dolewamy 200 bulionu, przykrywamy pokrywką i gotujemy jakieś 15 minut na wolnym ogniu.
3. Do pozostałego bulionu dodajemy śmietankę, mieszamy i dodajemy mąkę. Mieszamy.
4. Dodajemy do polędwiczek. Dodajemy też posiekany koperek. Mieszamy i smażymy jeszcze chwilkę żeby sos nam zgęstniał. Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką. Smacznego :-)
Looks so delicious!Im hungry now...I will save this reciepe,thanks for sharing!
OdpowiedzUsuńbeautyqueen000.blogspot.rs
Też takie robię, pycha!
OdpowiedzUsuńTo już wiem, co jutro na obiad przyrządzę :)
OdpowiedzUsuńLubie takie sosy :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam mięso w sosie, dużej ilości sosu!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na obiad, uwielbiam sos koperkowy :)
OdpowiedzUsuńWłasnie mam w planie zrobić polędwiczki na niedziele super pomysł
OdpowiedzUsuńWpraszam się na obiad:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie polędwiczki, a sos koperkowy uwielbiam 😉
OdpowiedzUsuńA właśnie dziś kupiłam polędwiczkę. Pychota!
OdpowiedzUsuńA u mnie dziś w grzybowym sosie
OdpowiedzUsuńMój partner lubi takie dania ;)
OdpowiedzUsuńPrzygotowałam te polędwiczki na niedzielny obiad. Są naprawdę przepyszne!!
OdpowiedzUsuń