Ryż, fasolka szparagowa i curry
Coś na szybko dzisiaj :)) Od rana w biegu, oj jak to wszystko ogarnę to będzie super :)) Tak to jest jak człowiek pracuje, to potem jak ma dzień wolny to nie wiadomo w co ręce włożyć, ale damy radę ;)) Słoneczka dziś w Rzeszowie nie ma na razie, ale całkiem przyjemnie na zewnątrz :)) Widać już trochę jesień. Pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia :))
Składniki:
- fasolka szparagowa
- 2 marchewki
- cebula
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- mała cukinia
- ser mozzarella lub inny wedle uznania
- olej rzepakowy do smażenie
- curry
- sól
- pieprz
- ryż
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ryż również ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju, dodać marchewkę, czosnek przepuszczony przez praskę i pokrojoną cukinię. Jak warzywa zaczną robić się miękkie dodać ugotowaną fasolkę szparagową, ryż, natkę pietruszki, doprawić, dodać starty ser, cały czas mieszać. jak ser się troszkę roztopi przekładamy do miseczek.
O kurczę, jak smacznie utrafiłas w mój gust kulinarny^^ Takie, proste i nieskomplikowane dania to ja lubię!
OdpowiedzUsuńWidzę ,że nie tylko ja zamieszkuję Podkarpacie :D
OdpowiedzUsuńRzeszów czy okolice??
UsuńChętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńLubie takie smaki,zajrze wkrotce po przepis:)
OdpowiedzUsuńjak zwykle w moim tonie, ja też lubię zjeść coś szybkiego a dobrego a nie paści nie wiadomo skąd;)
OdpowiedzUsuńcurry kocham, a jakby dodać do tego jeszcze kurczaka to by powstał obiad idealny:D nie łączyłam jeszcze curry z serem, więc zapisuję:D
OdpowiedzUsuńI jeszcze ją jestem z Rzeszowa i często robię to danie..pycha;))
OdpowiedzUsuńO jak miło :)) Pozdrawiam :)
Usuńto musiało smakować geeenialnie! :)
OdpowiedzUsuńA ten kolor, zachwyca!
mniam..proste i smaczne;)
OdpowiedzUsuń