Filety z łososia gotowane na parze
Druga część z serii " Mąż w kuchni " :)) Filet z łososia pocięty w plasterki, w środku po jednym listku rukoli i papryka. To wszystko gotowane z warzywami na parze :) Do tego fryteczki i świetny obiadek :) Zdrowy ( no może oprócz frytek) , szybki i bardzo smaczny.
Składniki dla 2-3 osób:
- ok. 40 dag filetu z łososia
- kilka listków rukoli
- średnia papryka
- mały por
- malutka rzepa
- kilka plasterków cytryny
- 2 średnia marchewki
- przyprawy
Łososia podzielić na plastry, natrzeć solą i pieprzem. W środek dawać po 1 listku rukoli i 1 pasku papryki. Zawinąć w rulonik i spiąć wykałaczkami. Przygotować garnek do gotowania na parze. Marchewkę, pozostałą paprykę pokroić , wrzucić do garnka. Następnie włożyć łososia, pora, rzepę i kilka plasterków cytryny. Gotować do momentu, aż wszytko będzie miękkie. U nas łosoś podany z frytkami :)) Można podać z ulubionymi sosami :))
Cudne!!! Łosoś musi smakować wyśmienicie w tym daniu. Na pewno wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuń