środa, 6 listopada 2013

Ryż ze szpinakiem i nie tylko ...



Witajcie :) Dziś coś na szybko znowu, ale cóż począć jak mus, to mus he he. Czasem szybko wychodzi smaczniej niż jak się robi nie wiadomo co. Tym razem ryż Britta Basmati (uwielbiam jego zapach, podczas gotowania, cudnie pachnie tak jakby orzechowo), do tego frankfurterki, suszone pomidory, kukurydza, por i oczywiście szpinak mój ukochany. Zdjęcia tylko nie wyszły mi takie jak bym chciała, oj :(( 

Składniki:
  • 2 torebki ryżu Britta Basmati
  • kilka frankfurterek
  • kukurydza z puszki
  • kawałek pora
  • szpinak u mnie mrożony
  • 2 ząbki czosnku
  • suszone pomidory (takie ze słoiczka w zalewie ziołowej z olejem)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, pokrojone frankfurterki, pora i suszone pomidory (ja zawsze dolewam sobie jeszcze trochę tej zalewy z tych pomidorów do smażenia). Na końcu dodajemy kukurydzę, wsypujemy ugotowany ryż i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe :)


9 komentarzy:

  1. Również bardzo lubię ten ryż:) ale ze szpinakiem?! toż to ryżowa zbrodnia!:D

    OdpowiedzUsuń
  2. To na obiad, a na deser ciacho z wcześniejszego wpisu :D

    OdpowiedzUsuń
  3. smaczne danie, ja tam lubię takie obiadki makaronowe lub ryżowe:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolorowo, z przewagą zieleni więc optymistycznie, do tego kiełbaski - żyć, nie umierać :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam wszystkie dania ze szpinakiem, z ryżem jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Widzę, że ostatnio zakręcone z nas babki hehe;) tylko szybkie obiady i szybkie jedzonko-dobrze, że chociaż to zdrowe;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie i szybko ,to u mnie częste danie ,z podobnych składników.

    OdpowiedzUsuń
  8. Co rusz to inny, pyszny pomysł na obiad :) Super!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...