Ryż ze szpinakiem i nie tylko ...
Witajcie :) Dziś coś na szybko znowu, ale cóż począć jak mus, to mus he he. Czasem szybko wychodzi smaczniej niż jak się robi nie wiadomo co. Tym razem ryż Britta Basmati (uwielbiam jego zapach, podczas gotowania, cudnie pachnie tak jakby orzechowo), do tego frankfurterki, suszone pomidory, kukurydza, por i oczywiście szpinak mój ukochany. Zdjęcia tylko nie wyszły mi takie jak bym chciała, oj :((
Składniki:
- 2 torebki ryżu Britta Basmati
- kilka frankfurterek
- kukurydza z puszki
- kawałek pora
- szpinak u mnie mrożony
- 2 ząbki czosnku
- suszone pomidory (takie ze słoiczka w zalewie ziołowej z olejem)
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, pokrojone frankfurterki, pora i suszone pomidory (ja zawsze dolewam sobie jeszcze trochę tej zalewy z tych pomidorów do smażenia). Na końcu dodajemy kukurydzę, wsypujemy ugotowany ryż i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe :)
Również bardzo lubię ten ryż:) ale ze szpinakiem?! toż to ryżowa zbrodnia!:D
OdpowiedzUsuńTo na obiad, a na deser ciacho z wcześniejszego wpisu :D
OdpowiedzUsuńsmaczne danie, ja tam lubię takie obiadki makaronowe lub ryżowe:)
OdpowiedzUsuńKolorowo, z przewagą zieleni więc optymistycznie, do tego kiełbaski - żyć, nie umierać :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystkie dania ze szpinakiem, z ryżem jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWidzę, że ostatnio zakręcone z nas babki hehe;) tylko szybkie obiady i szybkie jedzonko-dobrze, że chociaż to zdrowe;)
OdpowiedzUsuńPysznie i szybko ,to u mnie częste danie ,z podobnych składników.
OdpowiedzUsuńCo rusz to inny, pyszny pomysł na obiad :) Super!
OdpowiedzUsuńSzybko i apetycznie:)
OdpowiedzUsuń