Wafel z kajmakiem, biszkoptami i dżemem z czarnej porzeczki
Dzień dobry :-) Dziś mam przepis na pysznego wafla, który będzie idealny na zbliżające się Święta Wielkanocne i nie tylko. Jest prosty w przygotowaniu, dżem z czarnej porzeczki sprawia, że nie jest za słodki. Do wafla dodaliśmy średniej wielkości biszkopty, które są do kupienia w każdym makiecie. Polecam :-)
Składniki:
- wafel - 5 płatów
- masa krówkowa (kajmak)
- biszkopty okrągłe (średnie) 1 opakowanie
- dżem z czarnej porzeczki
1. Jeden płat wafla smarujemy masą krówkową, nakładamy kolejny, który smarujemy dżemem. Nakładamy następny płat wafla, który smarujemy ponownie masą krówkową.
2. Teraz na masę układamy średnie biszkopciki. Górę biszkoptów smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym płatem wafla.
3. Wafel smarujemy masą kajmakową i przykrywamy następnym płatem wafla. Tak przygotowany wafel zawijamy i przykładamy czymś ciężkim (u mnie butelki z wodą) na dwie - trzy godziny. Kroimy. Smacznego :-)
w takiej wersji nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńpyszotka, lubię takie smaki!
OdpowiedzUsuńNietuzinkowy przepis
OdpowiedzUsuńte wafle są genialne, smak dzieciństwa! :)
OdpowiedzUsuńCoś w sam raz do herbaty czy kawy...
OdpowiedzUsuńWafel z kajmakiem, biszkoptami i dżemem brzmi jak niebiańskie połączenie smaków! Już samo czytanie o tym przepisie sprawia, że ciekawię się, jak smakuje ten wyjątkowy deser.
OdpowiedzUsuń