Surówka z kapustą pekińską, pomidorem, kukurydzą i natką pietruszki
Dzień dobry :-) U Was też tak słonecznie ? W Rzeszowie pięknie od rana :-) Takiej ciepłej jesieni chyba bardzo dawno nie było. Fajnie, oby jak najdłużej tak było :-) Mam dziś dla Was przepis na pyszną i bardzo prostą surówkę z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych, kukurydzy i natki pietruszki. Sprawdzi się idealnie do mięs i ryb. Smakowała też dzieciom. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 1 mniejsza kapusta pekińska
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek natki pietruszki (u mnie taki mniejszy)
- sól
- pieprz
- 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 1 łyżka majonezu
1. Kapustę umyłam, oderwałam twarde końcówki i posiekałam nożem na mniejsze kawałki. Pomidorki umyłam pokroiłam na ćwiartki. Kukurydzę odsączyłam. Natkę posiekałam.
2. Wszystkie składniki przełożyłam do dużej miski, dodałam jogurt i majonez, oraz sól i pieprz. Wymieszałam, jeśli trzeba to możemy jeszcze doprawić :-) Smacznego :-)
Na pewno jest smaczna. 😊
OdpowiedzUsuńTakie surówki bardzo lubię :) Są mega smaczne :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ją:)
OdpowiedzUsuńLubię takie chrupiące sałatki :)
OdpowiedzUsuńIdealne na kolację!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Bardzo lubię takie surówki :)
OdpowiedzUsuńTaka często gości w moim domu :-)
OdpowiedzUsuńRobię podobną, tylko natki nie dodaję :). Pycha jest :)
OdpowiedzUsuńw Lublinie też piękna pogoda dopisuje :) a surówka pyszna :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, chętnie wypróbuję przepis. :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńfajna suróweczka
OdpowiedzUsuńSuper :) smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń