Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego



Hej :)) Znowu przegapiłam urodziny bloga, już 3 lata minęło :)). Nie mam z tej okazji żadnego ciasta, ale pizza lub ślimaczki jak kto woli też może być ;) Pyszności, kocham po prostu ciasto francuskie, może się powtarzam, ale jest rewelacyjne i tyle :)) Miłego weekendu Wam życzę :)


Inspiracja: klik


Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 2 filety z kurczaka
  • kukurydza
  • kilka suszonych pomidorów
  • papryka czerwona
  • sos pomidorowy
  • starta mozzarella
  • oregano
  • sól



Kurczaka kroję w drobne kawałki, solę, dodaje oregano i podsmażam. Paprykę, pomidorki również kroję. Wszystkie składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 30 minut.



30 komentarzy:

  1. Gratuluję 3 urodzin :) Super te ślimaczki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają i muszą bosko smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gratulacje z okazji urodzin bloga :) Ślimaczki pyszne, też takie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale świetny pomysł, na pewno wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gratuluję i życzę wszystkiego naj z okazji urodzinek bloga. A te ślimaczki cudnie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pięknie wygląda! Bardzo efektowne!

    OdpowiedzUsuń
  7. świetnie wygląda - bardzo smacznie !

    OdpowiedzUsuń
  8. Kolejnych, udanych lat :). Ciasto francuskie i ja bardzo lubię, często robię coś na słodko albo na obiad :). Zapiszę sobie przepis i zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Gratulacje 3 lata to już spory staż.
    Pyszne musi być :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Smakowitości :) Ja raz robiłam, ale jakoś źle pozwijam, bo mi się rozwinęły podczas pieczenia:(

    OdpowiedzUsuń
  11. Gratuluję i życzę więcej i więcej i jeszcze raz więcej. A ślimaczki cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pięknie wyglądają :) 3 laty to szmat czasu, gratulacje i życzę kolejnych 3 albo lepiej 33 lat owocnego blogowania ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. oj! najlepsiejszego :) trza to koniecznie opić i objeść!! :D :P

    OdpowiedzUsuń
  14. Zrobiłam się głodna od samego patrzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie ważne, czy tort czy ciasto, ważne że smacznie. Świetne te ślimaczki. Pomysłowo je zrobiłaś.
    A z okazji urodzin bloga życzę Tobie dalszych wspaniałych pomysłów, inspiracji i wiernych czytelników.... :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Gratulacje z okazji trzeciej rocznicy bloga. Życzę dalszej wytrwałości i dużo pomysłów.
    Bardzo apetycznie wyglądają te ślimaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Wyglądają jak z bajki ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. przepysznie wyglądają! gratujacje :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Gratulacje z okazji 3 urodzin :) Cudowne ślimaczki, w sam raz na świętowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Wyglądają smakowicie, aż ślinka cieknie :)!. Gratuluję :3!

    loveanimalsi.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  21. Gratuluje rocznicy :) A ślimaczki wyglądają rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  22. Mam to samo ,ciągle kombinuję z tym ciastem ,pyszna propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  23. no to Kochana, wszystkiego dobrego...<3
    a co do ciasta...uśmiałam się pod nosem, w ubiegłym tyg robiłam takie, nieco inne składniki, ale było <3

    OdpowiedzUsuń
  24. uwielbiam ciasto francuskie, choć jest strasznie pracochłonne:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Widziałam już gdzieś podobny pomysł i bardzo mi się spodobał, jest idealny na spotkanie ze znajomymi :)

    OdpowiedzUsuń
  26. pysznie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
  27. gratuluję trzeciej rocznicy :), moja już niedługo :)
    a slimaczki pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  28. No to już wiem co będzie u mnie pysznego na kolację. Lubię takie dania- szybkie i pyszne. Btw fajny blog. Gratuluję rocznicy:)

    OdpowiedzUsuń
  29. Roluję ciasto w poprzek czyli z dłuższego boku czy krótszego ?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger