Roladki z indyka z rukolą, serem feta i kukurydzą :))
Szybki i prosty obiadek :) Indyk, ser feta, rukola i kukurydza. Do tego pieczone ziemniaczki i pomidor z kukurydzą, szczypiorkiem i olejem z pestek dyni. Jak do roladek użyłam gotowych sznycelków z indyka, ale można samemu uciąć sobie z fileta. Jak tam u Was pogoda dziś wygląda ?? W Rzeszowie szaro i buro niestety :(( Aż energii człowiekowi brak do czegokolwiek :(( Miłego dnia wszystkim życzę :))
Składniki na 5 roladek:
- 5 sznycelków z indyka
- świeża rukola
- ser feta
- kukurydza z puszki
- suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
U mnie dodatkowo:
- 2 większe pomidory
- 2 łyżki kukurydzy
- szczypiorek
- olej z pestek dyni
- sól
- pieprz
Sznycelki doprawić, ser feta pokroiłam w grubsze paski i włożyłam na sznycelka, do tego rukola i łyżeczka kukurydzy. Zawinąć i spiąć wykałaczkami. Ja roladki piekłam w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Najpierw włożyłam ziemniaczki, które piekły się dłużej, a potem dołożyłam roladki. 180 stopni około 20-25 minut, ziemniaczki z 15-20 minut dłużej - przynajmniej moje. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, dodać kukurydzę, pokrojony szczypiorek i olej z pestek dyni. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać :)
to musiało smakować cudownie:)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie ;) na pweno tak też smakuję :)
OdpowiedzUsuńAle chrupiące ziemniaczki, pyszny obiadek.
OdpowiedzUsuńJeśli rukola znajduje się w takim towarzystwie, w środku ciepłego mięska - biorę! W sałatce rukoli nie zniosę, ma okropnie gorzki posmak, który przyprawia mnie o ciarki!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł z tymi roladkami. U mnie(w Pabianicach) trochę się rozpogadza i wreszcie nie pada.
OdpowiedzUsuńW Berlinie za to słonecznie i gorąco, niedługo i do was dojdzie. Roladki wyglądają na pyszne.
OdpowiedzUsuńLubię takie obiadki. Pycha! :)
OdpowiedzUsuń