Słoiczki od Luks Pomada :))
W zeszłym tygodniu otrzymałam 6 słoiczków z bardzo ciekawą zawartością :) Ten komplecik dostałam od Luks Pomada. Do produkcji wyrobów wykorzystywane są w pełni naturalne i najlepsze surowce z polskich sadów, ogrodów, oraz warzywników. Produkcja tych specjalności prowadzona jest własnoręcznie tzn: własnoręczne warzenie w kotłach, oraz doprawianie. Daje nam to gwarancję dobrej jakości wyrobów :)
Teraz objaśnienie co to jest chatni, chutney, czatni ????
Oryginalnie czatni (po angielsku chutney) pochodzą z kuchni południowej Azji.. Czatni to po prostu smakowite konfitury na bazie owoców, warzyw, prawie zawsze z dodatkiem cebulki, octu, mieszanki
orientalnych przypraw, o nutach słodko-pikantnych, nieco cierpkich. Czatni są wyrazistym i pysznym dodatkiem, który pasuje do każdej potrawy, od przystawki, przekąski, poprzez danie główne, skończywszy
na deserach. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju mięsami, rybami, wzbogaca smak twardych i pleśniowych serów, krakersów, tostów, czy po prostu ulubionego pieczywa.
Konfitury Luks Pomada powstają tradycyjną metodą smażenia całych owoców, dzięki temu w słoiczkach widzimy cząstki owoców. Produkty zachowują również naturalny smak i aromat.
Ja otrzymałam:
Czatni Imbirową śliwkę - doskonale smakuje z każdego rodzaju mięsem, w tym szczególnie ze schabem, kaczką, pasztetami, serami i pieczywem.
Czatni Orientalny rabarbar - dobrze smakuje z twardymi i miękkimi serami, pieczoną rybą oraz każdego rodzaju mięsem :)
Czatni korzenny pomidor - zalecany jest do mięs na zimno i na ciepło, warzyw i do pieczywa.
Konfitura rabarbar, konfitura bez czarny, oraz konfitura zielony pomidor - jest idealnym dodatkiem do nalesników, wszelkiego rodzaju deserów, a także mięs i serów.
W najbliższym czasie podzielę się opiniami na temat produktów :))
Bardzo fajny i przydatny prezencik dostałaś :)
OdpowiedzUsuńLuksPomaga - świetna nazwa:D Mam największą ochotę na tego tajemniczego korzennego pomidora... :>
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają, na pewno będą pyszne :)
OdpowiedzUsuń