Tagliatelle z tuńczykiem i warzywami
Moje ulubione danie :)) od wczoraj :) wyszło obłędne ( tak wpadłam w samozachwyt ;)) ale dawno tak mi nic nie smakowało. Mogłabym zjeść ze dwie porcje he he. Pomysł przyszedł jak zajrzałam do lodówki, był tuńczyk, zostało troszkę cukinii i marchewki miałam kukurydzę i makaron :) Więc do roboty jak to się mówi :)
Składniki dla 2 osób:
- 1/2 opakowania makaronu tagliatelle ( u mnie kolorowy)
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach i oleju
- 1/2 średniej cukinii
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 marchewki
- pomidorki koktajlowe
- narka pietruszki
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Marchewkę i cukinię umyć obrać i pokroić. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć na oliwie. Jak już warzywa będą miękki na koniec dodać kukurydzę, doprawić i dodać tuńczyka ( ja dałam z olejem w którym był - nie całym oczywiście) . Lekko wymieszać, żeby składniki troszkę się połączyły. Ja dosłownie tylko przemieszałam, bo nie lubię jak z tuńczyka robi się papka - wolę kawałki :) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerzu ułożyć najpierw makaron i na niego tuńczyka z warzywami. Ja dodałam jeszcze pokrojone pomidorki i natkę pietruszki. :))
mhmmm, jak zwykle pysznie, kolorowo i jak z żurnala;p dobre zdjęcie;)
OdpowiedzUsuńDziękuję kochana :)) Do żurnala to jeszcze daleko ho ho :))
Usuńjak kolorowo i smacznie, trochę mi tu jakiegoś sosu brakuje
OdpowiedzUsuńDziękuję :)) Sosik no można było, choć nie był nawet potrzebny :))
UsuńMm, jeden z moich ulubionych makaronów. :) Osobiście jeszcze tylko dodałabym kilka oliwek i starty żółtym ser.
OdpowiedzUsuńTeż jeden z moich ulubionych :)) Oliwki i ser zółty też nieźle :)) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń