Przekąski na krakersach
Dzień dobry :-) Niedawno zostałam poproszona przez firmę Dega o przygotowanie przepisu z Paprykarzem Szczecińskim :-) Na pewno wiele osób go zna, jedni lubią, drudzy nie. My należymy do tych lubiących, choć przyznaję, że jadłam wieki temu ;-) Teraz przypomniałam sobie smak tak naprawdę z dzieciństwa, bo wtedy jedliśmy go często. Myślałam z czym go połączyć, żeby wyszło coś pysznego i udało się. Rewelacyjnie smakuje z kiełkami i krakersami. Można zrobić jako szybką przekąskę, każdemu na pewno posmakuje. Ja użyłam kiełków rzodkiewki i koniczyny. Polecam i miłego dnia życzę :-)
Składniki:
- 1 opakowanie Paprykarzu Szczecińskiego Dega (u mnie 135 g)
- krakersy solone
- kiełki rzodkiewki
- kiełki koniczyny
- pomidorki koktajlowe
- natka pietruszki
1. Na krakersy nakładamy paprykarz. Nasze kiełki rozkładamy na paprykarzu.
2. Pomidorki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przekrawamy na pół. Układamy na kiełkach, tak samo robimy z natką pietruszki. Gotowe :-) Smacznego :-)
Fajny pomysł na imprezy :)
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuńw sam raz na imprezę:)
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam takich przekąsek. Na karnawał idealne!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy :)
Super pomysł :) bardzo apetycznie wyglądają, to trzeba przyznać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło ♡
Lubię takie przekąski.
OdpowiedzUsuńOj lata nie jadłam, a kiedyś lubiłam. Ciekawe połączenie z krakersami :)
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że prezentuje się to bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńZ takim przepisem jeszcze się nie spotkałam :)
Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
Oo ja uwielbiam paprykarz :D super pzekąska
OdpowiedzUsuńPomysł prosty, ale jaki zaskakujący :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie pomyślała żeby tak wykorzystać paprykarz
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na przekaske, muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńNa krakersy polecam Ci jeszcze pikantną pastę z łososia - sztos!
OdpowiedzUsuńProsto i efektownie :)
OdpowiedzUsuń