niedziela, 2 lipca 2017

Sałatka ze szparagami, truskawkami, prażonym słonecznikiem, roszponką i serem camembert



Na koniec sezonu szparagowego i truskawkowego mam dla Was pyszną sałatkę, taką rozczochraną he :-). Oprócz szparag i truskawek znajdziemy w niej prażony słonecznik i ser camembert z chilli, oraz roszponka i  odrobina oliwy extra virgin. Taka lekka i smaczna letnia propozycja :-). Udanej niedzieli Wam życzę :-)

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki
  • 1 wiązka szparag
  • truskawki
  • słonecznik 
  • ser camembert z chilli
  • oliwa extra virgin


1. Szparagi gotuję w osolonej wodzie około 10 minut. Truskawki myję, dzielę na ćwiartki. Słonecznik prażę na suchej patelni. Ser kroję, roszponkę myję.
2. Na spód miski daję część roszponki, na nią część truskawek i sera. Następnie daję drugą część roszponki, truskawki, ser, układam szparagi, całość posypuję uprażonym słonecznikiem i skraplam oliwą z oliwek. Gotowe :-)







8 komentarzy:

  1. pyszna kompozycja smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta sałatka wygląda mega pysznie i bardzo efektownie :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  3. Za szparagi to ja dziękuję, ale za to serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dałabym się pokroić za tę sałatkę... :-))

    OdpowiedzUsuń
  5. uczta dla oczu i podniebienia :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...