poniedziałek, 8 czerwca 2015

Szaszłykowo kolorowo :))



Hej :)) Żeby zrobić szaszłyki wcale nie potrzeba grilla he he :)) Tak właśnie ja lubię te z piekarnika i takie sobie ostatnio zrobiliśmy. Pomieszaliśmy smaki, bo był indyk, ananas, jabłko, burak czerwony, cebula czerwona i suszony pomidor. Takie inne, ale wyszły bardzo smaczne, do tego ryż i sałatka z rukoli, sałaty zielonej, pomidorków koktajlowych, słonecznika i czarnuszki, do tego kilka kropli oleju lnianego. Polecam i miłego dnia życzę :))


Składniki:

  • filet z indyka
  • jabłka
  • ananas u mnie z puszki
  • burak czerwony
  • cebula czerwona
  • suszone pomidory



Sałatka:

  • rukola
  • zielona sałata
  • pomidorki koktajlowe
  • słonecznik
  • czarnuszka
  • olej lniany



Indyka wcześniej zamarynowaliśmy w oliwie i przyprawach (czosnek niedźwiedzi, tymianek, papryka czerwona), później pokroiłam, tak samo resztę składników. Na patyk nakładałam po kolei wszystkie składniki. Zapiekłam w piekarniku przez jakieś 30 - 40 minut w 180 stopniach. W międzyczasie ugotowałam ryż i przygotowałam sałatkę. Rukolę i sałatę umyłam i porwałam na kawałki, wrzuciłam do miski, dodałam pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, posypałam słonecznikiem i czarnuszką. Na koniec pokropiłam olejem lnianym :)



33 komentarze:

  1. Takim szaszłykom nikt się nie oprze;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też robię w piekarniku albo na patelni. Same pyszności, mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jako nie posiadająca ogródka,też wykorzystuję do przygotowania szaszłyków piekarnik :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Można w piekarniku, ale chyba szybciej je zrobię na powietrzu, na grillu.

    OdpowiedzUsuń
  5. No właśnie, grunt to dobry pomysł. Można smacznie nie tylko na grillu. Chętnie zjadłabym takie kolorowe.... mniam, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie szaszłyczki to ja bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie pyszne szaszłyki :) Kolorowo i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kolorowe, zdrowe, aromatycznie. Uwielbiam szaszłyki, szczególnie z prawdziwego grilla! ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie połączenie w tym szaszłyku, ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Beti jakie tęczowe pyszności, chętnie bym się poczęstowała :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Takie obiady je się z wielką przyjemnością:)

    OdpowiedzUsuń
  12. noo, idealnie! też lubimy sobie poszaszłykować, najlepsze, że nie trzeba grillować ;p
    No i........fajna tkanina i...ryż, o niebo lepiej wygląda spod obręczy niż tak rozsypany, przynajmniej odkąd je mam, tylko tak jadę :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Pyszne szaszłyki, w ogóle cały obiad znakomicie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Idealne danie dla mnie. Nie dość że cieszy oczy to jeszcze jest przepyszne ;D

    OdpowiedzUsuń
  15. wspaniale i dumnie ów posiłek wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Smacznie, kolorowo, po prostu idealnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. piekarnikowe szaszłyki- ulala.. :D fajny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  18. Super te szaszłyki :) Niecodzienne połączenia smaków i mnóstwo kolorów - w końcu zbliża sie lato :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Faktycznie barwnie i smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Zdecydowanie bardziej wolę szaszłyki z większą ilością mięsa :)

    OdpowiedzUsuń
  21. szaszłyka takiego kolorowego to spożyłabym nawet o tej porze! ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. Genialne szaszłyki, takie letnie połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Szaszłyk nie dla mnie, bo z mięsem, ale ryż z sałatką pierwsza klasa :3

    OdpowiedzUsuń
  24. Pyszne i kolorowe, pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Kolorowo, zdrowo i smacznie! :-) Wiem już co zrobić na obiad z moim filetem z indyka! :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. ależ bym zjadła takie kolorowe szaszłyki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...