Póki są - kwiatki cukinii w panierce :)



Hej :) Nie wiem czy próbowaliście, czy lubicie ?? Kwiatki z cukinii w panierce - takiej jak na kotlety. My uwielbiamy :) Pokazywałam je już dwa lata temu, teraz prezentuje po raz drugi ;) Są pyszne, warto spróbować zachęcam :)) Miłej soboty dla wszystkich :)

Składniki:
  • kwiaty cukinii
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej kokosowy do smażenia

Kwiaty myjemy i wyciągamy z nich środek. Na talerzyk wybijamy jajko, na drugi przesypujemy trochę bułki tartej i najpierw kwiatek maczamy w jajku, potem dajemy do bułki. Jeśli robimy więcej kwiatków to na pewno jajek pójdzie nam więcej. Smażymy na rozgrzanym oleju :) U mnie z młodymi ziemniaczkami i sałatką :)



11 komentarzy:

  1. Takie troche orientalne, ale bardzo inspirujące i wygląda smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ponoć moja babcia takie robiła, chciałabym kiedyś spróbować, ale nie wiem skąd wziąć kwiaty cukinii?Szkoda,że nie mam własnej działki i swojej cukinii ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooooo matko! ale są świetne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie. Nie próbowałam, więc nie wiem czy smaczne. Natomiast widziałam w TV w programie o ...kuchni. Podobały mi się. Chętnie spróbowałabym tych Twoich, bo smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wiedziałam, że można jej jeść. Zajadamy się potrawami z cukinią, a tu proszę coś nowego:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię kwiatki z cukinii, są znakomite. Jednak moja teściowa uważa to za barbarzyństwo....:)

    OdpowiedzUsuń
  7. nigdy nie jadłam....wstyd, taka ze mnie blogerka....ciekawam co to jak to?:D

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie jadłam, wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. przyznam, że nigdy nie miałam okazji jeść, ale jestem przekonana, że są pyszne! wpisuję na swoją listę :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger