Póki są - kwiatki cukinii w panierce :)
Hej :) Nie wiem czy próbowaliście, czy lubicie ?? Kwiatki z cukinii w panierce - takiej jak na kotlety. My uwielbiamy :) Pokazywałam je już dwa lata temu, teraz prezentuje po raz drugi ;) Są pyszne, warto spróbować zachęcam :)) Miłej soboty dla wszystkich :)
Składniki:
- kwiaty cukinii
- jajko
- bułka tarta
- olej kokosowy do smażenia
Kwiaty myjemy i wyciągamy z nich środek. Na talerzyk wybijamy jajko, na drugi przesypujemy trochę bułki tartej i najpierw kwiatek maczamy w jajku, potem dajemy do bułki. Jeśli robimy więcej kwiatków to na pewno jajek pójdzie nam więcej. Smażymy na rozgrzanym oleju :) U mnie z młodymi ziemniaczkami i sałatką :)
Takie troche orientalne, ale bardzo inspirujące i wygląda smakowicie :D
OdpowiedzUsuńPonoć moja babcia takie robiła, chciałabym kiedyś spróbować, ale nie wiem skąd wziąć kwiaty cukinii?Szkoda,że nie mam własnej działki i swojej cukinii ;)
OdpowiedzUsuńooooo matko! ale są świetne!
OdpowiedzUsuńNie. Nie próbowałam, więc nie wiem czy smaczne. Natomiast widziałam w TV w programie o ...kuchni. Podobały mi się. Chętnie spróbowałabym tych Twoich, bo smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że można jej jeść. Zajadamy się potrawami z cukinią, a tu proszę coś nowego:)
OdpowiedzUsuńLubię kwiatki z cukinii, są znakomite. Jednak moja teściowa uważa to za barbarzyństwo....:)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam....wstyd, taka ze mnie blogerka....ciekawam co to jak to?:D
OdpowiedzUsuńNie jadłam, wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńChrupiące i pyszne zapewne:)
OdpowiedzUsuńprzyznam, że nigdy nie miałam okazji jeść, ale jestem przekonana, że są pyszne! wpisuję na swoją listę :-)
OdpowiedzUsuń