czwartek, 7 listopada 2013

Indyk z gruszką i orzechami :)



Hejka :)) Dzisiaj też coś na szybko he he. Jakoś tak ostatnio u mnie wszystko na szybko :) Cóż począć, czas goni strasznie. To do rzeczy :) indyk nadziewany gruszką i orzechami włoskimi, do tego ostatnio moje ulubione pieczone ziemniaczki. Tak myślałam i myślałam czym bu ty tego indora nadziać, a że gruszki i orzechy były na wierzchu, to nie trzeba było długo czekać :)) To życzę wszystkim miłego dnia, a i zapraszam do zaglądania, bo niedługo u mnie na blogu konkurs z słodziutkimi nagrodami :)))

Składniki:
  • kotleciki z indyka ( ja kupuję takie gotowe, pocięte)
  • gruszki
  • orzechy włoskie
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Gruszki umyć, pokroić na kawałki (ja kroiłam wzdłuż gruszki, takie grubsze i nie obierałam jej). Kotleciki jeszcze trochę rozbiłam, opruszyłam solą i pieprzem i tymiankiem z obu stron, nakłądałam na kotlecika 1 kawałek gruszki i kilka orzechów.zawijałam i spianałam wykałaczkami. Włożyłam do naczynia żaroodpornego ( na spód nalałam trochę oliwy) zapiekłam w 180 stopniach około 30 minut.U mnie podane z zapieczonymi ziemniaczkami.


11 komentarzy:

  1. Z niecierpliwością czekam na konkurs!:) a propozycja obiadowa pierwsza klasa!

    OdpowiedzUsuń
  2. No no, brzmi bardzo wykwintnie, jeszcze nie jadłam kurczaka z gruszką :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No tak, indyk to jest a nie kurczak, ale to tym bardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne ,a mnie sie nigdy nie chce rolować i czekać 100 lat aż się zrobi ,masz cierpliwość.

    OdpowiedzUsuń
  5. u mnie też ostatnio na szybko, a indyka z gruszką jeszcze nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  6. Hmm bardzo ciekawe nadzienie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawie nadziałaś to mięsko :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciekawe połączenie smaków:) wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...