Ekologiczne sztućce i słomki do napojów. Na co postawić?
Słomki i sztućce jednorazowe są nieodłącznym elementem w nadmorskich barach
i ogródkach w pubach. Dzięki nim można szybko wydać dużą liczbę napojów i
posiłków dla zmęczonych turystów. Jednorazowe naczynia sprawiają, że ogranicza
się konieczność zmywania naczyń i przyśpiesza się podawanie jedzenia i picia.
Wykorzystując jednorazowe akcesoria, powinno się jednocześnie zwracać uwagę na
ekologię. Jak połączyć wygodę i ochronę środowiska?
1. Papierowe słomki do napojów
2. Drewniane sztućce jednorazowe
W barach szybkiej obsługi, smażalniach ryb lub kawiarniach serwujących gofry
najlepiej sprawdzają się jednorazowe talerzyki, kubki i sztućce. Dzięki nim
posiłki są wydawane szybciej, a klienci mogą od razu zabrać je na wynos.
Dodatkowo wśród jednorazowych akcesoriów dostępne są papierowe słomki łamane,
które ograniczają ilość wyrzucanego plastiku. Jakie akcesoria i naczynia
jednorazowe wybierać do lokalu gastronomicznego?
Papierowe słomki do
napojów
Słomki papierowe do napojów to jeden z najważniejszych produktów, który
ogranicza wyrzucanie plastiku. Słomki do napojów
jednorazowe są dostępne w różnych kolorach, a czas ich rozkładu wynosi
maksymalnie kilka miesięcy. Dodatkowo specjalne słomki proste i łamane nie
zawierają szkodliwych substancji, które przedostają się do środowiska i
negatywnie wpływają na ekosystemy. Rurki z papieru można podawać zarówno do
picia piwa i drinków, jak i coca-coli, soków owocowych lub wody gazowanej i
niegazowanej.
Sprawdź również ofertę https://www.opakowanianawynos.pl/218-kubki-pet-koktajlowe-shake
Drewniane sztućce
jednorazowe
Sztućce jednorazowe w niedrogich lokalach gastronomicznych, smażalniach ryb
i barach szybkiej obsługi są wykorzystywane powszechnie. Przez lata najczęściej
spotykane w nich były sztućce plastikowe, jednak obecnie wypierają je sztućce
drewniane. Dzięki nim można podawać posiłki bez używania metalowych sztućców i
ich mycia i jednocześnie ograniczyć liczbę odpadów, które
zanieczyszczają morza i oceany. Plastikowe sztućce powszechnie niszczą
ekosystemy wodne na całym świecie, dlatego ograniczenie liczby wyrzucanych
łyżek, widelców i noży z plastiku jest kluczowe dla zatrzymania degradacji
planety.
Zapoznaj się z ofertą https://www.opakowanianawynos.pl/233-sztucce-drewniane
Wprowadzenie drewnianych sztućców jednorazowych i słomek papierowych to prosty
krok, by wdrożyć ekologiczne idee w swoim lokalu. Tak niewiele wystarczy, by
chronić środowisko naturalne i zmniejszyć liczbę odpadów, które trafiają na
wysypiska śmieci zamiast do recyclingu.
Niewątpliwie zastąpienie plastikowych sztućców i słomek pomaga nam nieco wesprzeć środowisko, niemniej używanie drewnianych sztućców bywa czasami nieprzyjemne, a papierowe słomki potrafią się dość szybko przemoczyć, co utrudnia spożywanie posiłków i napoi.
OdpowiedzUsuń