Muffiny cytrynowe Magdy Gessler
Dzień dobry :-) zimno się zrobiło i to bardzo, ale w końcu zimę mamy :-) Ja mam dla Was bardzo fajny przepis na muffiny Magdy Gessler. Wychodzą mięciutkie i puszyste. Smakują rewelacyjnie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki na 12 sztuk:
- 100 g masła
- 300 g mąki pszennej tortowej
- 3/4 szklanki drobnego cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki otartej skórki z cytryny
- 1 cukier waniliowy
- 200 ml kefiru
- 2 jajka L
1. Masło musimy roztopić i ostudzić. Cytrynę sparzamy i ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach.
2. Do jednej miski dajemy składniki suche, do drugiej mokre, mieszamy. Teraz mokre dodajemy do suchych i mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, papilotki napełniamy ciastem. Babeczki pieczemy około 20 - 25 minut. Do tzw. "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy. Smacznego :-)
proste i pyszne!
OdpowiedzUsuńWłaśnie junior mnie namawia na muffiny, więc może wypróbujemy Twój przepis, bo składniki wszystkie mamy :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wypieki z cytrynowym posmakiem. Z chęcią przetestuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuńFajne muffinki, lubię cytrusowe wypieki, zawsze fajnie pachną i smakują :)
OdpowiedzUsuńapetyczne muffinki
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńLubię muffiny za ich prostotę w wykonaniu :)
OdpowiedzUsuńŚwietne muffiny
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńOj muszę kiedyś zrobić takie muffinki mniammm
OdpowiedzUsuńOczywiście zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuń