Muffiny cytrynowe Magdy Gessler

 

Dzień dobry :-) zimno się zrobiło i to bardzo, ale w końcu zimę mamy :-) Ja mam dla Was bardzo fajny przepis na muffiny Magdy Gessler. Wychodzą mięciutkie i puszyste. Smakują rewelacyjnie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki na 12 sztuk:

  • 100 g masła
  • 300 g mąki pszennej tortowej
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki otartej skórki z cytryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 200 ml kefiru
  • 2 jajka L

1. Masło musimy roztopić i ostudzić. Cytrynę sparzamy i ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach.
2. Do jednej miski dajemy składniki suche, do drugiej mokre, mieszamy. Teraz mokre dodajemy do suchych i mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę z cytryny.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, papilotki napełniamy ciastem. Babeczki pieczemy około 20 - 25 minut. Do tzw. "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy. Smacznego :-)







11 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger