Rożki z ciasta francuskiego z hummusem
Dzień dobry:-) Mam dla Was przepis na przekąskę z ciasta francuskiego z hummusem czyli kremową pastą z ciecierzycy i słodkim chilli od Dega. Ja dołożyłam sobie jeszcze do środka paprykę i kukurydzę. Wyszło super, gotowe pasty fajnie pasują do ciasta francuskiego. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kremowa pasta z ciecierzycy i słodkim chilli Dega
- papryka czerwona
- kukurydza
- 1 jajko
- sezam
1. Ciasto francuskie kroimy na 4 paski. Te paski kroimy na 4 kwadraty. Na środek dajemy łyżeczkę pasty i na nią troszkę pokrojonej papryki i kukurydzę.
2. Całość składamy po skosie, tak żeby wyszedł rożek. Końce dociskamy widelcem.
3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W miseczce roztrzepujemy jajko. Za pomocą pędzelka smarujemy rożki jajkiem i posypujemy sezamem.
4. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Studzimy. Smacznego :-)
super pomysł na rożki
OdpowiedzUsuńRożki mogą być ale nie ten humus - jeśli już to tylko domowy ;)
OdpowiedzUsuńsmaczna przekąska ;)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska!
OdpowiedzUsuńYum pysznie wygladaja i kocham hummus
OdpowiedzUsuńLubie takie rzeczy ban przystawkę jak wpadają goście :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :) aż chciałoby się spróbować.
OdpowiedzUsuńDo barszczyku idealne
OdpowiedzUsuńCzasami robię takie rożki z ciasta francuskiego, ale nadzienie z hummusu nie dla mnie, nie jestem fanką tego smaku :P
OdpowiedzUsuńUzależnia mnie ciasto francuskie :D Jak już coś zrobię to zaraz jem całe :D
OdpowiedzUsuńZa hummusem nie przepadam niestety :(
OdpowiedzUsuńSuper, idealna przekąska :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysl :)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie. Lubię ciasto francuskie i hummus, ale połączenia nie próbowałam ;)
OdpowiedzUsuń