Łosoś pod brzoskwiniową kołderką
Dzień dobry :-) Jeśli lubicie rybki z dodatkiem owoców, to ten łosoś na pewno Wam posmakuje. Jest pieczony pod kołderką z brzoskwini, płatków migdałów i mozzarelli. Nam takie połączenie smakuje bardzo, polecam wypróbować :-) Zapraszam do zajrzenia na stronę przepisy na thermomix, gdzie znajdziecie dużo inspiracji na ciekawe dania. Miłego dnia :-)
Składniki na 3 porcje:
- około 350-400 g filetu z łososia
- 3 brzoskwinie z puszki
- 100 g startej mozzarelli
- 20 g płatków migdałów
- 3 łyżki oliwy
- sól
1. Łososia myjemy, usuwamy ości, kroimy na 3 porcje i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2. Do miseczki dajemy pokrojone w kosteczkę brzoskwinie, startą mozzarellę, płatki migdałów, oliwę i sól. Mieszamy. Teraz naszą kołderkę nakładamy na łososia.
3. Pieczemy w 200 stopniach około 10-15 minut. Podajemy z sałatką i ryżem lub frytkami :-) Smacznego :-)
bardzo ciekawe połączenie smaków, nie łączyłam owoców z rybą :)
OdpowiedzUsuńZdrowy obiad i nie tlyko :)
OdpowiedzUsuńz przyjemnością bym zjadłą :D
OdpowiedzUsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńPołączenia lososia z brzoskwinią jeszcze nigdy nie widziałam. Ciekawa jestem jak to smakuje :)
OdpowiedzUsuńŁososia uwielbiam, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się bardzo smakowicie :D Chętnie wypróbuję przepis :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
muszę je koniecznie wypróbować bo to połączenie totalnie mnie zaskoczyło :D łosoś i brzoskwinie? to musi być jakaś niesamowita petarda! wjedzie u mnie w poniedziałek koniecznie!
OdpowiedzUsuńNie mogę się przekonać do łączenia owoców z rybami/mięsami. Coś mi w nich nie pasuje ;)
OdpowiedzUsuń