Dorsz pod pierzynką z orzechami włoskimi, suszonym pomidorem i koperkiem
Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na pysznego dorsza pod pierzynką z suszonych pomidorów, orzechów włoskich, koperku, mozzarelli i do tego dodałam dwie łyżeczki przyprawy Knorr do ryby. Przyprawa ta jest bez dodatku soli i cukru, skomponowana w 100% z naturalnych składników. Rybka wyszła pyszna, my zjedliśmy z warzywami z patelni, a dzieci z frytkami :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 3 polędwice z dorsza (kawałki)
- 2 łyżeczki przyprawy do ryb Knorr
- 6-7 suszonych pomidorów
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 100 g startej mozzarelli
- 1/2 pęczka koperku
- olej z suszonych pomidorów
1. Nasze polędwice myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Do miseczki dajemy posiekane orzechy włoskie, pokrojone pomidory suszone, przyprawę do ryb, posiekany koperek i startą mozzarellę. Dodajemy dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów i mieszamy.
3. Naszą pierzynkę wykładamy na rybki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy przez około 25-30 minut.
4. Podajemy z warzywami, ryżem, frytkami, sałatką :-) Smacznego :-)
ale smaki! fajna inspiracja :)
OdpowiedzUsuńPychotka☺☺
OdpowiedzUsuńNo wiesz co, wstydziłabyś się wrzucać takie pyszności! Żartuje oczywiście :D Ale smaka mi narobiłaś, jej... <3 Dzięki za przepis - na pewno spróbuję!
OdpowiedzUsuńtaki pomysł na rybkę to mi się bardzo podoba :)
OdpowiedzUsuńW takiej postaci nie jadłam jeszcze dorsza :)
OdpowiedzUsuńRybka ostatnio za mną chodzi i na pewno jakaś znajdzie się w menu obiadowym na ten tydzień. Może i skorzystam z Twojego przepisu, bo bardzo lubię rybkę z piekarnika...
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym, od dawna chodzi za mną dobra rybka :)
OdpowiedzUsuńJak jest suszony pomidor w składzie, to biorę to w ciemno :)
OdpowiedzUsuńMniam :)
Pysznie, lubię rybki w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńI will find out Knorr seasoning for fish, this dish looks so flavorful :)
OdpowiedzUsuńThanks Beata.
Akurat mam suszone pomidory :)
OdpowiedzUsuń