Dorsz pod pierzynką z orzechami włoskimi, suszonym pomidorem i koperkiem



Dzień dobry :-) Dzisiaj przepis na pysznego dorsza pod pierzynką z suszonych pomidorów, orzechów włoskich, koperku, mozzarelli i do tego dodałam dwie łyżeczki przyprawy Knorr do ryby. Przyprawa ta jest bez dodatku soli i cukru, skomponowana w 100% z naturalnych składników. Rybka wyszła pyszna, my zjedliśmy z warzywami z patelni, a dzieci z frytkami :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:

  • 3 polędwice z dorsza (kawałki)
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb Knorr
  • 6-7 suszonych pomidorów
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 100 g startej mozzarelli
  • 1/2 pęczka koperku
  • olej z suszonych pomidorów



1. Nasze polędwice myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Do miseczki dajemy posiekane orzechy włoskie, pokrojone pomidory suszone, przyprawę do ryb, posiekany koperek i startą mozzarellę. Dodajemy dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów i mieszamy.
3. Naszą pierzynkę wykładamy na rybki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy przez około 25-30 minut.
4. Podajemy z warzywami, ryżem, frytkami, sałatką :-) Smacznego :-)





11 komentarzy:

  1. ale smaki! fajna inspiracja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No wiesz co, wstydziłabyś się wrzucać takie pyszności! Żartuje oczywiście :D Ale smaka mi narobiłaś, jej... <3 Dzięki za przepis - na pewno spróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. taki pomysł na rybkę to mi się bardzo podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W takiej postaci nie jadłam jeszcze dorsza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rybka ostatnio za mną chodzi i na pewno jakaś znajdzie się w menu obiadowym na ten tydzień. Może i skorzystam z Twojego przepisu, bo bardzo lubię rybkę z piekarnika...

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj zjadłabym, od dawna chodzi za mną dobra rybka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak jest suszony pomidor w składzie, to biorę to w ciemno :)

    Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pysznie, lubię rybki w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  9. I will find out Knorr seasoning for fish, this dish looks so flavorful :)
    Thanks Beata.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger