Zapiekanka "zielono mi"
Dzień dobry :-) Chyba już bardzo chcę wiosnę, bo nawet zapiekanka wyszła mi w wiosennych kolorach ha ha :-) Miałam zielony makaron ze szpinakiem, do tego ogórki kiszone, oliwki, cukinia, tylko kukurydza była żółta, a musiałam ją już zużyć. Do tego starta mozzarella, i szczypiorek :-) Wyszło bardzo smacznie i kolorowo :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)
Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu ze szpinakiem
- 5 średnich kiszonych ogórków
- kilkanaście zielonych oliwek
- mała cukinia
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- starta mozzarella
1. Makaron gotujemy al'dente. Oliwki, cukinię i ogórki kroimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą.
2. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy resztę składników i mieszamy drewnianą łyżką, żeby powstał nam taki misz masz. Całość posypujemy stratą mozzarellą.
3. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :-)
Do zapiekanki możemy dodać kurczaka, lub inne mięso czy rybę. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym :-)
Cudowna zapiekanka :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, już tej zieleni mi trzeba ;)
OdpowiedzUsuńWyglada przepysznie niestety mam alergie ma cukinie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
makeupnoprofessional.blogspot.com
Coś czuję, ze te połączenie smaków było by dla mnie idealne :D
OdpowiedzUsuńwygląda wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńjakoś tak wiosennie się zrobiło :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zapieekanki☺
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuńPyszotka, zapisuje sobie w przepiśniku :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Z chęcią sama ją zrobię ;)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Jestem ogromną fanką makaronu :D Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTego typu zapiekanki mogłabym jeść co tydzień :)
OdpowiedzUsuńOstatnio mam fazę na zapiekanki właśnie, co rusz jakaś robię.
OdpowiedzUsuńFajna taka zapiekanka :)
OdpowiedzUsuńLove this ! looks delicious !!
OdpowiedzUsuńsuper, fantastyczna zielona propozycja. ja też tęsknię za wiosną :)
OdpowiedzUsuń