Burgery z szarpaną wieprzowiną czyli pulled pork



Szarpaną wieprzowinę czyli pulled pork robiłam już w tamtym roku (klik). Moim Panom bardzo posmakowała, szczególnie do kanapek. Mąż zrobił i zachciało im się burgerów. Bułeczki do burgerów takie domowe też się znajdą. Przepis tutaj (klik). Ja tym razem użyłam sklepowych, bo nie miałam jak zrobić, ale ten przepis bardzo Wam polecam :-) Jako dodatki pomidor, ogórek kiszony, rukola, ser żółty, cebula czerwona i sos czosnkowy. Burgery były pyszne :-) Miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:

  • szarpana wieprzowina czyli pulled pork
  • 1 większy pomidor
  • kilka ogórków kiszonych
  • cebula czerwona
  • ser żółty w plasterkach u mnie masdamer 
  • ulubiony sos
  • świeża rukola
  • bułki do burgerów


1. Bułki do burgerów kroimy na pół. Na jedną połowę nałożyłam szarpaną wieprzowinę, na drugą ser. Tak przygotowane bułki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekłam w piekarniku. W 150 stopniach do momentu, aż ser się ładnie roztopił. W międzyczasie pokroiłam pomidora, ogórki, cebulę.
2. Po wyjęciu z piekarnika dodałam dodatki. Na mięso kilka piórek czerwonej cebuli, troszkę sosu, następnie rukolę, pomidora, ogórki i na wierzch sos. To przyłożyłam połową bułki na której był ser. Identycznie robiłam z pozostałymi burgerami. Smacznego :-)






5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger