Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem
Hej :)) Jak tam po weekendzie ?? U mnie jakoś tak słabo, w sensie, że ja taka jakaś nijaka jestem :( Może przemęczenie? Mam nadzieję, że będzie lepiej ;))) Ostatnio testuje szparagi he ;)) Sezon na nie trwa, wiec jest okazja, żeby popróbować różne kombinacje :)) Ta była pyszna. Szparagi z boczkiem, serem i w cieście francuskim :) Polecam :) Nam smakowało bardzo :)))
Składniki:
- szparagi
- boczek plastry
- ser żółty plastry
- płat ciasta francuskiego
Ja szparagi wcześniej podgotowałam w lekko osłodzonej wodzie (cukru dodałam tak 1/2 łyżeczki). Gotowałam około 10 minut. Po wyjęciu ostudziłam. Ciasto francuskie pokroiłam na 8 części. Na każdym ułożyłam plaster sera. Po dwie szparagi owijałam boczkiem, kładłam na cieście i serze i zawijałam tak jak na zdjęciu ;). Przełożyłam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Zapiekłam w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut :)
Wyglądają smakowicie :) Jeszcze nie jadłam nigdy szparag :)
OdpowiedzUsuńKochana poklikasz w linki w najnowszym poście?
http://rzetelne-recenzje.blogspot.com/2016/05/nowosci-czyli-o-udanym-zamowieniu-z.html
ależ pyszne danie ze szparagami;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, choć fanką szparagów nie jestem :)
OdpowiedzUsuńMi też by smakowało :)
OdpowiedzUsuńpyszna, szybka propozycja na szparagi :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym takich z osiem! :D
OdpowiedzUsuńPyszności! Szparagi zdecydowanie dominują maj :)
OdpowiedzUsuńPycha :) Fajnie wygląda i dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuń