Naleśniki z serkiem, miodem i jeżynami
Hej :)) Już ostatni wpis z jeżynami. Naleśniki niedawno były, ale moje dziecko je uwielbia i się uparł, no więc zrobiłam. Lubię je robić, bo szybkie i z farszem można pokombinować. Tym razem serek naturalny, do tego miód i jeżyny. Smakowite były, jeżyn już tyle, wpis ostatni z tymi owocami ;)) Naleśniki robię bez dodatku cukru, bo farsz i tak jest słodki, więc tej słodyczy wystarczy. Owoce wiadomo mogą być inne :)) Miłego dnia :)
- 2 szklanki mąki
- około 1,5 szklanki mleka
- woda (daje na oko)
- 1 jajko
- ok. 30 g roztopionego masła
- serek naturalny
- 2-3 łyżki miodu
- jeżyny
Idealne ,zostało coś dla mnie?.
OdpowiedzUsuńCudowne ;)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają, dzieci pewnie byłyby zachwycone:)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają, a ja tak dawno nie jadłam naleśników!
OdpowiedzUsuńNadziane po prostu bajecznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowite kolory:)
OdpowiedzUsuńO tak! Uwielbiam takie naleśniki :)
OdpowiedzUsuńPyszne naleśniki, idealne na obiad :)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie! Wgl. bardzo ładne te naleśniki - moje zawsze są ciemne, wyglądają jakby przypalone były ;/ A mam patelnię do naleśników specjalną...
OdpowiedzUsuńKocham naleśniki :-) wspaniałe zrobiłaś, mniam :-)
OdpowiedzUsuńmhmm, u nas naleśniki są tak często, że aż się dziwię, że jeszcze je wielbię ;d
OdpowiedzUsuńZjadłabym takiego na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńJa się im nie dziwię, że bardzo lubią :P. Też bym takie zjadła :D
OdpowiedzUsuńPyszne to jeżynowe nadzienie...mniam :)
OdpowiedzUsuńZakochałam się w naleśnikach :D
OdpowiedzUsuńPychotka!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Naleśniki na obiad to świetny pomysł. U mnie też dzisiaj były, ale z farszem grzybowym i warzywami :) Pycha, uwielbiam.
OdpowiedzUsuńomnomn... szkoda, ze nie zaprosiłaś na obiad.. cudowności! :)
OdpowiedzUsuńCudowne!
OdpowiedzUsuńJa w tym roku nie zjadłam ani jednej jeżynki :(
Naleśniki to ja zawsze i chętnie :)
OdpowiedzUsuńDość lekka wersja naleśników :) Ale...moją dietę szlag jasny trafi!
OdpowiedzUsuńZ jeżynami musiały smakować wybornie :)
OdpowiedzUsuń