Francuskie rogaliki z warzywami i szynką
Hej :) Wiosna he, he :) Pięknie świeci słońce, ciepło, gdzie ta zima :) Powiem szczerze, że mnie taka pogoda nie przeszkadza, ale mój młody za śniegiem jęczy bidula :(. No niestety do tej pory to się nie było nim kiedy nacieszyć. U mnie dziś rogaliki takie kolacjowe z szynką, brokułem, marchewka, cukinia, oliwki takie tam. Coś na szybko, a że ciasto francuskie bardzo lubimy i często leży w lodówce na wypadek braku czasu i potrzeby zrobienia właśnie czegoś na szybko to tym razem w formie rogalików właśnie :)
- ciasto francuskie
- kawałek brokuła
- cebula czerwona
- marchewka
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 małej cukinii
- oliwki czarne
- szynka w plasterkach
- jajko do posmarowania ciasta
no to ja poproszę o dostawę świeżych rogalików! :D
OdpowiedzUsuńMoże jeszcze spadnie troszkę śniegu :) a rogaliki wyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńA ciągnie mnie ostatnio do ciasta francuskiego na wytrawnie :)
OdpowiedzUsuńO, takie nadzienie jest przepyszne :)
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaku - teraz musisz mi wysłać je pocztą ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają. Ja ostatnio robiłam ciasto francuskie z parówkami co bardzo smakowało mojemu synkowi niejadkowi może ten pomysł też mu przypadnie do gustu :)
OdpowiedzUsuńAch, kto nie lubi ciasta francuskiego. :) Świetna kolacja!
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńBeatka robisz same smakołyki:)
OdpowiedzUsuńSuper rogaliki, pysznie wyglądają. Będą fajnie smakować na obiad lub na drugie śniadanie :-)
OdpowiedzUsuńPodrzuć mi parę na kolację :)
OdpowiedzUsuńJa nawet bardziej lubię ciasto francuskie w wersji wytrawnej, pyszna propozycja! :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie bez względu czy z nadzieniem słodkim, czy pikantnym zawsze dobrze smakuje:)
OdpowiedzUsuńIdealne danie jako szybka przekąska, znakomicie sprawdzi się też na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBędę się powtarzać ale....medal dla tego co wymyślił ciasto francuskie i dzięki niemu możemy jadać takie rarytasy :)
OdpowiedzUsuńW sam raz na imprezę :)
OdpowiedzUsuńOooo, pysznie wyglądają :) spróbuję wyczarować takie u siebie :)
OdpowiedzUsuńheheh, zupełnie jak u nas, ciasto leży i czeka....dopiero co jedliśmy podobne:)
OdpowiedzUsuńTy to wiesz co dobre! :) takie rogaliki do mnie trafiają w 100 % :)
OdpowiedzUsuńsuper, zamiast na słodko to na słono, świetnie się prezentują :-)
OdpowiedzUsuńta kombinacja warzyw to świetna opcja
OdpowiedzUsuńO, przypomniałaś mi o istnieniu francuskiego ciasta, też zrobię takie rogale :))
OdpowiedzUsuńuwielbiam to połączenie! mmm.. najlepsze :) chrupiące ciacho, kolorowe warzywa.. :) cud, miód, malina!
OdpowiedzUsuńNo cóż, świetnie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńCudna przekąska na każdą imprezę :)
OdpowiedzUsuńPysznie na tym Twoim blogu :) ciesze sie, ze tu trafiłam. Z pewnoscia zrobie te rogaliki w najbliższych dniach. Ciekawe jak bedą smakowały, gdy dodam fetę? Próbowałaś?
OdpowiedzUsuń