Kolorowe szaszłyki z łososiem, brzoskwinią, jabłkiem i cukinią :)
Łosoś - ryba, którą uwielbiam, ale już o tym wiecie, bo rozczulam się na nim za każdym razem, kiedy z nim coś robię ;), ale będę się rozczulała dalej, to musicie się przyzwyczaić he he ;)) Tym razem wersja z owocami i cukinią. Do tego ryż z koperkiem i sokiem brzoskwiniowym. Pyszności :))
Składniki 4 porcje:
- około 400 g świeżego filetu z łososia
- 1 cukinia
- 3 jabłka
- 6 brzoskwiń z puszki + sok
- suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
- sól
- pieprz
- koperek
- 4 torebki ryżu
Dodatkowo:
- patyczki
Filet z łososia obrałam ze skóry i oprószyłam z obu stron solą i pieprzem. Cukinię umyłam, pokroiłam w plastry i zasoliłam. Ostawiłam na chwilę. Połówki brzoskwiń pokroiłam - każdą na 3 części. Jabłka obrałam i również pokroiłam. Łososia kroimy. Na patyczki nabijałam najpierw cukinię, potem łososia, brzoskwinie i jabłko i tak dalej. Gotowe szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, zapiekamy w 180 stopniach jakieś 20 minut. W międzyczasie gotujemy ryż. Ugotowany przesypujemy do rondelka, dolewamy trochę soku z brzoskwiń, dorzucamy pokrojony koperek, doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy. Na talerz wykładamy ryż i na niego gotowe szaszłyki :))
Przepysznie wyglądają te szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńBeti Ty naprawdę sobie dogadzasz, oj dogadzasz :) piękne te szaszłyki.
OdpowiedzUsuńHi :)))
UsuńO matko,jakie muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ,z owocami i łososiem ,bardzo wykwintnie.
OdpowiedzUsuńAle ciekawie połączyłaś te smaki! Szaszłyki są super :)
OdpowiedzUsuńBetinko Ty moja.....zdjęcie bardzo apetyczne, same szaszłyki wiadomo, ale kolory....i koperek z ryżem, fajnie, nie łączyłam tak;)
OdpowiedzUsuńBardzo kusząca propozycja. Świetnie skomponowana i ładnie podana :)
OdpowiedzUsuńfajne te szaszłyki, nacieszą oko i podniebienie;
OdpowiedzUsuń