Mamma Mia piórka z łososiem, bakłażanem i ...
Składniki:
- makaron Mamma Mia piórka
- około 400 g filetu z łososia
- mały bakłażan
- pomidorki koktajlowe
- kukurydza z puszki
- mozzarella ( u mnie małe kulki)
- natka pietruszki
- bazylia ( u mnie suszona)
- 2 ząbki czosnku
- oliwa do smażenia
- sól
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć pomidorki koktajlowe i 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażymy tak około 5 minut i potem ja przełożyłam na talerzyk. Bakłażana kroimy na plastry, zasalamy i odstawiamy na chwilę, żeby puścił sok. Następnie ja go opłukałam i smażyłam na oliwie. Jak zaczął robić się miękki dodałam drugi czosnek i łososia. Następnie posiekaną natkę pietruszki, kukurydzę, bazylię i wszystko wymieszałam. Na samym końcu dodałam pokrojoną w plasterki mozzarellę, wcześniej podsmażone pomidorki i makaron. Wszystko wymieszałam, doprawiłam solą i gotowe :))
Smaczny i szybciutki obiadek:)
OdpowiedzUsuńOczywiście, że od czasu do czasu można zaszaleć:) Ba, jest to wręcz nawet wskazane:)Sama zjadłabym konkretną porcję tego makaronu:)
OdpowiedzUsuńKolejne fantastyczne danie w Twoim wykonaniu, pychota! :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie!
OdpowiedzUsuńłosoś, bakłażan-brzmi ciekawie, a do tego w towarzystwie makaronu-mmmm :)
OdpowiedzUsuń