Oscypek w panierce :)
Szybkie i smaczne danie, dla tych co brak im czasu :). Niestety nie miałam w domu dżemu z żurawiną, ale to nic i tak było smacznie. Suszona żurawina też się nadała. Oscypki uwielbiam. Same, w panierce, z makaronem w zapiekankach są pyszne. Wiem, że nie każdy za nimi przepada, ale o gustach się nie dyskutuje :))
Składniki:
- średni oscypek
- jajko
- bułka tarta
- żurawina suszona lub dżem
- olej do smażenia
Oscypka pokroić w plastry. Moczyć z jednej i z drugiej strony najpierw w jajku potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni do momentu, aż się nam ładnie zarumienią :) Dodać żurawinę u mnie dodatkowo frytki :)
zgadzam się z Tobą, że o gustach się nie dyskutuje, zwłaszcza na blogach;) Ale ja...uwielbiam oscypki, takie ciepłe, z żurawiną, wędzone, podgrzane na ciepło...pycha!!!
OdpowiedzUsuńJa też i dokładnie tak jak Ty. Jak tylko je mam to wykorzystuję jak tylko mogę, żeby zrobić z nich coś pysznego :)
UsuńPierwsze co na to spojrzałam to zastanawiałam się cóż to jest ;) Również uwielbiam oscypki w panierce !
OdpowiedzUsuńmega kaloryczne
OdpowiedzUsuńMoże i tak, ale czasem na kaloryczność trzeba przymknąć oko, jak ktoś coś bardzo lubi ;)
UsuńUwielbiam osypka, koniecznie muszę je przyrządzić według tego przepisu:)
OdpowiedzUsuńMniam ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńNiebo w gębie!
OdpowiedzUsuń