Farfalle i wątróbka w sosie śmietanowym - mniam :)
Nie taka wątróbka straszna .... :)) Jadamy ją od czasu do czasu, ponieważ mój mąż niestety za nią nie przepada, ale żeby dać przykład naszemu synowi i go przekonać do jej jedzenia daję się czasem na nią namówić :): Ja osobiście bardzo ja lubię :)
Składniki dla 3 osób:
- około 400 g wątróbki drobiowej
- 125 ml śmietanki kremówki
- łyżka musztardy francuskiej
- cebula
- czosnek mielony
- bazylia
- oliwa do smażenia
- ser żółty
- makaron farfalle
Wątróbkę obrać, pokroić w kawałki i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojona cebulę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Jak wątróbka będzie już usmażona dodajemy łyżkę musztardy, czosnek i bazylię. Ciągle smażymy. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę. Doprawiamy do smaku. Ja na ugotowany makaron wyłożyłam wątróbkę w sosie i na to starłam zółty ser. Pychota :))
Spaghetti z wątróbką? Czuję, że tak bym ją polubiła ;)
OdpowiedzUsuńpodzielam zdanie twojego męża-wątróbka też nie gości w moim menu..;)
OdpowiedzUsuńAle makaron z z sosem śmietanowym to bym zjadła ;D
Mój mąż za to zje tylko wieprzową wątrobę, innej nie ruszy.
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię :) a danie wygląda na pyszne:)
OdpowiedzUsuń