Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami - recenzja przyprawy Kamis "Bukiet Smaku"
W ramach współpracy z marką Kamis zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu "Bukiet Smaku". Produkt wyróżnia się unikalną recepturą z dużą zawartością warzyw oraz nutą starannie dobranych przypraw, jak również wygodnym w użyciu opakowaniem. Jest to wyjątkowa kompozycja warzyw, ziół i przypraw z nutą liścia laurowego i ziela angielskiego.
Po otwarciu opakowania moim oczom ukazał się taki widok :)) Przyprawa ma bardzo ładny warzywny zapach. Ja postanowiłam wypróbować ją do indyka. Do miseczki dałam oliwę z oliwek i tą właśnie przyprawę, wymieszałam i natarłam tą mieszanką całego fileta, następnie dałam w środek suszone pomidory i zapiekałam. Kamis poleca przyprawę do wszystkich dań, w szczególności do zup, sosów, mięs, ryb, sałatek, do potraw duszonych, pieczonych i innych, które wymagają użycia uniwersalnej przyprawy warzywnej.
Składniki dla 4 osób:
- około 60 dkg filetu z indyka
- przyprawa "Bukiet Smaku"
- słoiczek suszonych pomidorów
- 4 gruszki
- oliwa z oliwek
Filet przeciąć na pól (nie do końca rozcinać) , rozbić jeszcze trochę tłuczkiem. Do miseczki wlać trochę oliwy z oliwek i dodać przyprawę "Bukiet Smaku", następnie wymieszać i natrzeć nią całego fileta. Ułożyć suszone pomidory i filet zwinąć w roladkę. Ja dodałam jeszcze gruszki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Do dania ziemniaczki i surówka :)
dodatek suszonych pomidorów przemówił do mnie, całkowicie ;)
OdpowiedzUsuń