Makaron Fusilli z tym co było w lódowce :))
Makaron Fusilli dziś kolorowy - uwielbia go mój syn :)) ja z resztą też jak wszystkie inne makarony. Dziś w formie zapiekanki z tym co było w lodówce. Danie szybkie, łatwe, niedrogie i przede wszystkim smaczne.Chciałam do zapiekanki dodać jeszcze podgotowanego kalafiora, ale niestety mi się już nie zmieścił :( ale i tak wyszło pyszne :))
Składniki dla 3 osób:
- 1/2 opakowania makaronu
- 3 większe marchewki
- średnia cukinia
- kiełbaska
- 1/2 puszki kukurydzy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- bazylia
Makaron ugotować al dente, na spód naczynia żaroodpornego nalać troszkę oliwy z oliwek. Marchewkę, cukinię i kiełbaskę pokroić w plasterki. Ja marchewkę daję na spód żeby była miękka, później kiełbasa, następnie makaron, cukinia i kukurydza. całość polać odrobiną oliwy z oliwek. Przyprawić. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni C około 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)