Kotleciki z cukinii
Dalej moja ulubiona cukinia :) Dziś kotleciki panierowane. Proste i bardzo smaczne danie :) Efekt końcowy - soczyste i smaczne kotleciki. Nawet mój synek zjadł ze smakiem i wołał, że lubi cukinię - to robimy jak tylko ją mamy :) Mniam :))
Składniki dla 2-4 osób:
- 0,5 kg. młodej cukinii
- sól
- pieprz
- 2-3 jajka
- mąka,
- bułka tarta
- olej do smażenia
Cukinie umyć, pokroić w plastry ( około 1 cm) - jak ukroją się grubsze to się nic nie stanie :) Ja z obu stron posypałam solą i pieprzem i na chwilkę odstawiłam ( 15-20 minut). Obtoczyć z obu stron najpierw w mące, później zamoczyć w jajku i na koniec w bułce tartej. Rozgrzać olej - smażyć na średnim ogniu, aż będą miękkie.
U mnie do tego sałatka :) sałata zielona, pomidor, papryka, kukurydza, łyżka majonezu. Składniki pociąć w kosteczkę - połączyć i wymieszać z łyżką majonezu :) Smacznego :))
Przepis bierze udział:
Wyglądają bardzo apetycznie. Może moje maluchy też się skuszą... ;-)
OdpowiedzUsuń