Fasolka szparagowa zapiekana z curry, bułką tartą i mozzarellą



Dzień dobry :-) Jeśli jesteście fanami fasolki szparagowej, to polecam Wam taką zapiekaną z przyprawą curry, bułką tartą i mozzarellą. Jest naprawdę pyszna. U mnie dwa kolory, ale jak macie tylko żółtą, albo tylko zieloną to spokojnie możecie zrobić jeden rodzaj. Można taką fasolkę potraktować jako dodatek do obiadu. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)

Składniki na 4 porcje:

  • około 1 kg fasolki szparagowej
  • natka pietruszki
  • starta mozzarella
  • bułka tatra (ilość wedle uznania)
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy curry
  • 2 łyżki masła


1. Z fasolki obcinamy końcówki i gotujemy do miękkości. Ugotowaną odcedzamy i jeszcze gorącą przekładamy do naczynia żaroodpornego. 
2. Dodajemy masło i delikatnie mieszamy z fasolką.
3. Bułkę tartą mieszamy z curry, dodajemy do fasolki i delikatnie mieszamy, żeby połączyła się z fasolką.
4. Posypujemy natką pietruszki i startą mozzarellą. Zapiekamy w 180 stopniach około 10 - 15 minut. Smacznego :-)






23 komentarze:

  1. To już chyba wiem co dziś zrobię :-)uwielbiam fasolkę i curry, idealne połączenie dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kiedyś zrobiłam zapiekankę ale tylko z fasolą szparagową, nigdy nie pomyślałam, żeby dodać curry :)

      Usuń
  2. Fajny przepis. Wygląda przepysnie, ale bardzo nie przepadam za fasolką ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale to smacznie wygląda!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności! Uwielbiam i zapiekanki, i fasolkę. Zapisuję i na pewno wypróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię fasolkę wiec napewno skorzystam z przepisu

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda pięknie i pysznie. Lubię fasolkę wszelakiego rodzaju. Więc dla mnie strzał w dziesiątkę 🙂

    OdpowiedzUsuń
  7. Fasolkę szparagowa uwielbiam :) w takiej formie musi buc pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciekawy, zupełnie inny pomysł na fasolkę!

    OdpowiedzUsuń
  9. Dla mnie rewelacja. Zdecydowanie to mój gust jedzeniowy!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wersji z curry jeszcze nie próbowałam. Ciekawy pomysł wart wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Chętnie bym spróbowała, bo prezentuje się pysznie :D
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale pyszności :) Uwielbiam fasolkę :) Idealny przepis, chyba się skuszę i też zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Mniami. trzeba jeść póki mamy tyle warzyw świeżych :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Idealne danie na sezon szparagowy :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Pyszności, a ten dodatek curry - mniam!

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale apetyczne. Muszę koniecznie spróbować. Pozdrawiam cieplutko ☀️

    OdpowiedzUsuń
  17. Mmm, wzdycham do niej. ALe bez mozarelli to juz nie to samo :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger