Fasolka szparagowa zapiekana z curry, bułką tartą i mozzarellą
Dzień dobry :-) Jeśli jesteście fanami fasolki szparagowej, to polecam Wam taką zapiekaną z przyprawą curry, bułką tartą i mozzarellą. Jest naprawdę pyszna. U mnie dwa kolory, ale jak macie tylko żółtą, albo tylko zieloną to spokojnie możecie zrobić jeden rodzaj. Można taką fasolkę potraktować jako dodatek do obiadu. Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)
Składniki na 4 porcje:
- około 1 kg fasolki szparagowej
- natka pietruszki
- starta mozzarella
- bułka tatra (ilość wedle uznania)
- 2 płaskie łyżeczki przyprawy curry
- 2 łyżki masła
1. Z fasolki obcinamy końcówki i gotujemy do miękkości. Ugotowaną odcedzamy i jeszcze gorącą przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2. Dodajemy masło i delikatnie mieszamy z fasolką.
3. Bułkę tartą mieszamy z curry, dodajemy do fasolki i delikatnie mieszamy, żeby połączyła się z fasolką.
4. Posypujemy natką pietruszki i startą mozzarellą. Zapiekamy w 180 stopniach około 10 - 15 minut. Smacznego :-)
To już chyba wiem co dziś zrobię :-)uwielbiam fasolkę i curry, idealne połączenie dla mnie.
OdpowiedzUsuńKiedyś zrobiłam zapiekankę ale tylko z fasolą szparagową, nigdy nie pomyślałam, żeby dodać curry :)
UsuńFajny przepis. Wygląda przepysnie, ale bardzo nie przepadam za fasolką ;)
OdpowiedzUsuńale to smacznie wygląda!!
OdpowiedzUsuńPyszności! Uwielbiam i zapiekanki, i fasolkę. Zapisuję i na pewno wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńLooks wonderful and delicious !! xo
OdpowiedzUsuńLubię fasolkę wiec napewno skorzystam z przepisu
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie i pysznie. Lubię fasolkę wszelakiego rodzaju. Więc dla mnie strzał w dziesiątkę 🙂
OdpowiedzUsuńFasolkę szparagowa uwielbiam :) w takiej formie musi buc pyszna :)
OdpowiedzUsuńciekawy, zupełnie inny pomysł na fasolkę!
OdpowiedzUsuńDla mnie rewelacja. Zdecydowanie to mój gust jedzeniowy!
OdpowiedzUsuńWersji z curry jeszcze nie próbowałam. Ciekawy pomysł wart wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie 😊
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała, bo prezentuje się pysznie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Lubię fasolkę ;)
OdpowiedzUsuńAle pyszności :) Uwielbiam fasolkę :) Idealny przepis, chyba się skuszę i też zrobię :)
OdpowiedzUsuńMniami. trzeba jeść póki mamy tyle warzyw świeżych :)
OdpowiedzUsuńIdealne danie na sezon szparagowy :D
OdpowiedzUsuńPyszności, a ten dodatek curry - mniam!
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńTakie obiadki są super
OdpowiedzUsuńAle apetyczne. Muszę koniecznie spróbować. Pozdrawiam cieplutko ☀️
OdpowiedzUsuńMmm, wzdycham do niej. ALe bez mozarelli to juz nie to samo :)
OdpowiedzUsuń