Łosoś pod brzoskwiniową kołderką



Dzień dobry :-) Jeśli lubicie rybki z dodatkiem owoców, to ten łosoś na pewno Wam posmakuje. Jest pieczony pod kołderką z brzoskwini, płatków migdałów i mozzarelli. Nam takie połączenie smakuje bardzo, polecam wypróbować :-) Zapraszam do zajrzenia na stronę przepisy na thermomix, gdzie znajdziecie dużo inspiracji na ciekawe dania. Miłego dnia :-)

Składniki na 3 porcje:

  • około 350-400 g filetu z łososia
  • 3 brzoskwinie z puszki
  • 100 g startej mozzarelli
  • 20 g płatków migdałów
  • 3 łyżki oliwy
  • sól


1. Łososia myjemy, usuwamy ości, kroimy na 3 porcje i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2. Do miseczki dajemy pokrojone w kosteczkę brzoskwinie, startą mozzarellę, płatki migdałów, oliwę i sól. Mieszamy. Teraz naszą kołderkę nakładamy na łososia.
3. Pieczemy w 200 stopniach około 10-15 minut. Podajemy z sałatką i ryżem lub frytkami :-) Smacznego :-)




9 komentarzy:

  1. bardzo ciekawe połączenie smaków, nie łączyłam owoców z rybą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Połączenia lososia z brzoskwinią jeszcze nigdy nie widziałam. Ciekawa jestem jak to smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Łososia uwielbiam, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prezentuje się bardzo smakowicie :D Chętnie wypróbuję przepis :D
    Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę je koniecznie wypróbować bo to połączenie totalnie mnie zaskoczyło :D łosoś i brzoskwinie? to musi być jakaś niesamowita petarda! wjedzie u mnie w poniedziałek koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie mogę się przekonać do łączenia owoców z rybami/mięsami. Coś mi w nich nie pasuje ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger