Surówka z kapustą pekińską, pomidorem, kukurydzą i natką pietruszki



Dzień dobry :-) U Was też tak słonecznie ? W Rzeszowie pięknie od rana :-) Takiej ciepłej jesieni chyba bardzo dawno nie było. Fajnie, oby jak najdłużej tak było :-) Mam dziś dla Was przepis na pyszną i bardzo prostą surówkę z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych, kukurydzy i natki pietruszki. Sprawdzi się idealnie do mięs i ryb. Smakowała też dzieciom. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:

  • 1 mniejsza kapusta pekińska
  • opakowanie pomidorków koktajlowych 
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • pęczek natki pietruszki (u mnie taki mniejszy)
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 łyżka majonezu


1. Kapustę umyłam, oderwałam twarde końcówki i posiekałam nożem na mniejsze kawałki. Pomidorki umyłam pokroiłam na ćwiartki. Kukurydzę odsączyłam. Natkę posiekałam.
2. Wszystkie składniki przełożyłam do dużej miski, dodałam jogurt i majonez, oraz sól i pieprz. Wymieszałam, jeśli trzeba to możemy jeszcze doprawić :-) Smacznego :-)





12 komentarzy:

  1. Takie surówki bardzo lubię :) Są mega smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie chrupiące sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne na kolację!
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie surówki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taka często gości w moim domu :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię podobną, tylko natki nie dodaję :). Pycha jest :)

    OdpowiedzUsuń
  7. w Lublinie też piękna pogoda dopisuje :) a surówka pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł, chętnie wypróbuję przepis. :) Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger