Makaron z szynką parmeńską, groszkiem i oscypkiem



Dzień dobry :-) Będąc w górach, zawsze przywozimy sobie oscypki, które bardzo lubimy. Potem zjadamy z kanapką po prostu, a w tym przypadku dodałam serek do makaronu, który zrobiłam z szynką parmeńską, groszkiem i do tego sos śmietanowy :-) Szybki obiad, bo takie też dość często muszę robić :-) Polecam i życzę miłej środy :-)

Składniki:

  • makaron 
  • 1 opakowanie szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej)
  • 1/2 puszki groszku
  • oscypek (lub inny ser)
  • 1/2 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • natka pietruszki


1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szynkę rwiemy i wrzucamy na patelnię, podsmażamy chwilkę bez żadnego tłuszczu. Dorzucamy groszek i bazylię.
2. Oscypka ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę siekamy.
3. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię, dodajemy natkę, śmietankę, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu, albo już po nałożeniu porcji na talerz posypujemy danie startym oscypkiem :-) Smacznego :-)





7 komentarzy:

  1. prosto, konkretnie i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prezentuje się genialnie :) Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam makaron w każdej postaci.:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bez groszku biorę i uciekam;) Uwielbiam makarony w takiej postaci!
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Thanks for finally writing about >"Makaron z szynką parmeńską, groszkiem i oscypkiem" <Loved it!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda apetycznie! ;-)

    Zapraszam na mojego bloga! ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger