środa, 3 stycznia 2018

Kabanosy w cieście francuskim



Kabanosy w cieście francuskim, to fajna przekąska na każdą imprezę tak naprawdę. Zrobiłam ją na sylwestra, bo akurat ciasto mam zawsze w lodówce, mąż kupił kabanosy, ja zapomniałam, że kupił i również kupiłam i tak stwierdziłam, że zrobię im tak na próbę takie w cieście. Syn był zachwycony, jadł je solo i z sałatką. Już zamówił na urodziny takie same :-) Polecam, bo fajnie smakują takie w cieście :-) Miłego dnia Wam życzę :-)

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • kabanosy (ja zużyłam prawie 3 opakowania)


1. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy pionowe paski o szerokości 1 cm. Obwijamy nim kabanosa.
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
3. Pieczemy około 20-25 minut. Ciasto musi nam się ładnie zarumienić :-) Studzimy, podajemy jako przekąskę, dodatek do sałatek itd :-) Smacznego :-))))





16 komentarzy:

  1. Świetna przekąska i ładnie wygląda. Bardzo fajny pomysł na podanie kabanosów w taki sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak one apetycznie wyglądają!
    pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. To jest rewelacyjne. Takie proste a jak wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoje kabanosy w cieście wyglądają obłędnie:) Ułożone jeden obok drugiego na talerzu, wyglądają jakby były zaplecione w to ciasto;) Super przekąska. Bardzo lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajna przekąska na imprezki :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. A jak pięknie wyglądają! :) Jak warkoczyki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ale ślicznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajnie wyglądają :). Jadłam kiedyś berlinki w takiej formie, ale kabanosów jeszcze nie :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają niesamowicie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  10. Szybka przekąska na karnawałowe imprezy :) musiała smakować wybornie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale fajnie wyglądają te zawijaski. W sam raz na imprezy :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wow, niewiele potrzeba, a efekt super :)

    OdpowiedzUsuń
  13. moja teściowa robi tak parówki... ale do mnie ten smak nie przemawia :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...