Kabanosy w cieście francuskim
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- kabanosy (ja zużyłam prawie 3 opakowania)
1. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy pionowe paski o szerokości 1 cm. Obwijamy nim kabanosa.
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
3. Pieczemy około 20-25 minut. Ciasto musi nam się ładnie zarumienić :-) Studzimy, podajemy jako przekąskę, dodatek do sałatek itd :-) Smacznego :-))))
Świetna przekąska i ładnie wygląda. Bardzo fajny pomysł na podanie kabanosów w taki sposób :)
OdpowiedzUsuńJak one apetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)
Pieknie sie prezentują.
OdpowiedzUsuńTo jest rewelacyjne. Takie proste a jak wygląda:)
OdpowiedzUsuńTwoje kabanosy w cieście wyglądają obłędnie:) Ułożone jeden obok drugiego na talerzu, wyglądają jakby były zaplecione w to ciasto;) Super przekąska. Bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna przekąska na imprezki :-)
OdpowiedzUsuńA jak pięknie wyglądają! :) Jak warkoczyki :)
OdpowiedzUsuńale ślicznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńTym razem nie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają :). Jadłam kiedyś berlinki w takiej formie, ale kabanosów jeszcze nie :P
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie pysznie!
OdpowiedzUsuńSzybka przekąska na karnawałowe imprezy :) musiała smakować wybornie ;)
OdpowiedzUsuńAle fajnie wyglądają te zawijaski. W sam raz na imprezy :)
OdpowiedzUsuńtaka przekąska to ozdoba stołu
OdpowiedzUsuńWow, niewiele potrzeba, a efekt super :)
OdpowiedzUsuńmoja teściowa robi tak parówki... ale do mnie ten smak nie przemawia :)
OdpowiedzUsuńPodziwiam jakie rowniutkie. Super :-)
OdpowiedzUsuń