Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i indykiem
Wiadomo czasem, a nawet często musimy zrobić coś na szybko. U mnie wtedy rewelacyjnie sprawdza się ciasto francuskie. Dodać możemy co lubimy i na słono i na słodko rewelacja. Tym razem w formie tarty z brokułem, pomidorkami koktajlowymi, suszonymi pomidorami, indykiem i mozzarellą. Pycha :-). Miłego dzionka :-)
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 brokuł
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka suszonych pomidorów
- starta mozzarella
- polędwica z indyka
1. Brokuła gotujemy al'dente. Indyka kroimy w drobną kosteczkę.
2. W naczyniu żaroodpornym rozkładamy ciasto francuskie, co wystaje poza naczynie obcinamy nożem. Na ciasto układamy warzywa i indyka, posypujemy startą mozzarellą, robimy paski z pozostałego ciasta.
3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (termoobieg), tartę pieczemy około 25 minut. Smacznego :-)
Pyszna, bardzo lubię takie tarty :-)
OdpowiedzUsuńjaka apetyczna :)
OdpowiedzUsuńBeti! błagam Cię - wykończysz mnie tymi pysznościami :))
OdpowiedzUsuńciasto francuskie jest nieocenione gdy brakuje nam czasu, a Twoja tarta wygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie jest niezastąpione, można z niego wyczarować cuda. Twoja tarta jest tego świetnym przykładem:)
OdpowiedzUsuńI znów realistyczne fotki które pobudzają wyobraźnię, tylko wyciągnąć rękę i zajadać :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tarty, a na cieście francuskim to pyszna i szybka propozycja na obiad, ale tez na kolację :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo - czemu nie :)
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglada i na pewno wybornie tez smakuje. Wspanialy pomysl na obiad! Dziekuje za przepis i pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe, porządne i sycące danie. Jaka piękna krateczka ozdobna krateczka na wierzchu :)
OdpowiedzUsuńPyszna tarta :)
OdpowiedzUsuńPychota! L(
OdpowiedzUsuńw sam raz na szybki obiad lub kolacje :)
OdpowiedzUsuń