poniedziałek, 9 maja 2016

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem



Hej :)) Jak tam po weekendzie ?? U mnie jakoś tak słabo, w sensie, że ja taka jakaś nijaka jestem :( Może przemęczenie? Mam nadzieję, że będzie lepiej ;))) Ostatnio testuje szparagi he ;)) Sezon na nie trwa, wiec jest okazja, żeby popróbować różne kombinacje :)) Ta była pyszna. Szparagi z boczkiem, serem i w cieście francuskim :) Polecam :) Nam smakowało bardzo :)))

Składniki:

  • szparagi
  • boczek plastry
  • ser żółty plastry 
  • płat ciasta francuskiego



Ja szparagi wcześniej podgotowałam w lekko osłodzonej wodzie (cukru dodałam tak 1/2 łyżeczki). Gotowałam około 10 minut. Po wyjęciu ostudziłam. Ciasto francuskie pokroiłam na 8 części. Na każdym ułożyłam plaster sera. Po dwie szparagi owijałam boczkiem, kładłam na cieście i serze i zawijałam tak jak na zdjęciu ;). Przełożyłam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Zapiekłam w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut :)



8 komentarzy:

  1. Wyglądają smakowicie :) Jeszcze nie jadłam nigdy szparag :)


    Kochana poklikasz w linki w najnowszym poście?
    http://rzetelne-recenzje.blogspot.com/2016/05/nowosci-czyli-o-udanym-zamowieniu-z.html

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ pyszne danie ze szparagami;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie, choć fanką szparagów nie jestem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pyszna, szybka propozycja na szparagi :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności! Szparagi zdecydowanie dominują maj :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha :) Fajnie wygląda i dobrze smakuje :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...