Piernik przekładany powidłami śliwkowymi
Hej :)) Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki piernik. Inspiracja znalazłam tutaj. U mnie tylko z powidłami, bo z masłem orzechowym i polewą, to już byłby za słodki. Robił go mój mąż, ja tylko go instruowałam, bo niestety okres przeziębień, katarów itd. mnie dopadł. Wyszedł super, więc go chwalę, żeby nie było, że nic nie wspomniałam, bo jak mu tak dobrze poszło, to może da się jeszcze wykorzystać do pieczenia kiedyś he he :))).
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki krupczatki
- 1,5 szklanki cukru (ja dałam 1 szklankę)
- 4 łyżki kakao
- 1 opakowanie 20 g przyprawy do piernika
- 4 łyżki miodu płynnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 250 g masła
- 5 jajek
- 1/2 szklanki wody
- powidła śliwkowe
U Ciebie już pachnie świętami. Pyszny, aromatyczny piernik :)
OdpowiedzUsuńSmakowity piernik, bardzo taki lubię :)
OdpowiedzUsuńPyszny piernik :)
OdpowiedzUsuńCzasem piekę ten piernik, a z powidłami smakuje najlepiej.
OdpowiedzUsuńPyszny. Uwielbiam ten czas świąteczny :-)
OdpowiedzUsuńpiernik z masłem orzechowym? <3 jak to brzmi rozkosznie...!
OdpowiedzUsuńa;e i ten wygląda obłędnie! mmm.. święta! :)
smakowity pierniczek :)
OdpowiedzUsuńAle zapach musi się unosić w Twoim domu :) Pysznie!
OdpowiedzUsuńWspaniale się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńsmakowite ciacho, które najlepiej smakuje właśnie w grudniu :)
OdpowiedzUsuńJak piernik, to tylko z powidłami :) Wczoraj robiłam podobny, uwielbiam ten smak!
OdpowiedzUsuńPrzepiękny :)
OdpowiedzUsuńpiekarnik gora dół czy termoobieg?
OdpowiedzUsuńjak ustawić piekarnik na termoobieg?
OdpowiedzUsuńCiasto pieczemy bez - czy z termoobiegiem?
OdpowiedzUsuńBez :-)
Usuń