środa, 20 listopada 2013

Kurczak z brzoskwinią i karmelizowanymi orzechami :)



Hej :)) Dzisiaj taka propozycja troszkę na słodko. Karmelizowane orzechy włoskie, brzoskwinie, troszkę imbiru i kurczak, no i ząbek czosnku do tego. Jako dodatek ryż Britta Parboiled&dziki, fajny, smaczny i kolorowy :) Mam nadzieję, że lubicie takie połączenia, bo pyszne było :)) Miłego dnia :)

Składniki:
  • 2 torebki ryżu Britta Parboiled&dziki
  • 2 filety z kurczaka
  • brzoskwinie z puszki
  • orzechy włoskie (ilość wedle uznania)
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • imbir
  • oliwa do smażenia
  • sól

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić i podsmażyć na oliwie z dodatkiem czosnku przepuszczonego przez praskę. Jak się nam usmaży, przełożyć na talerzyk. Orzechy wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, dodać cukier (ilość wedle uznania, ja dałam jakieś 2 łyżki) i podsmażać. Brzoskwinie pokroić w kawałki, dodać do orzechów, ja dolałam tez troszkę syropu z brzoskwiń. Dodać kurczaka, troszkę imbiru i soli. U mnie podane z ryżem.


9 komentarzy:

  1. Beti takie obiadki to ja uwielbiam. Pychotka!
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaciekawiło mnie to połączenie,właśnie sie zajadam orzechami włoskimi.

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo.. mięso na słodko-nie jadłam.. ciekawe połączenie..

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, masz naprawdę ciekawe pomysły obiadowe. I smaczne! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Strasznie mnie zaintrygowałś tym połączeniem kurczak-brzoskwinia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajne połączenie... chrupiące orzechy, brzoskiwinie i kurczak? Czuję się zaciekawiona...

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne połączenie, wpraszam się na obiad. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...