Kurczak z brzoskwinią i karmelizowanymi orzechami :)
Hej :)) Dzisiaj taka propozycja troszkę na słodko. Karmelizowane orzechy włoskie, brzoskwinie, troszkę imbiru i kurczak, no i ząbek czosnku do tego. Jako dodatek ryż Britta Parboiled&dziki, fajny, smaczny i kolorowy :) Mam nadzieję, że lubicie takie połączenia, bo pyszne było :)) Miłego dnia :)
Składniki:
- 2 torebki ryżu Britta Parboiled&dziki
- 2 filety z kurczaka
- brzoskwinie z puszki
- orzechy włoskie (ilość wedle uznania)
- 1 ząbek czosnku
- cukier
- imbir
- oliwa do smażenia
- sól
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić i podsmażyć na oliwie z dodatkiem czosnku przepuszczonego przez praskę. Jak się nam usmaży, przełożyć na talerzyk. Orzechy wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, dodać cukier (ilość wedle uznania, ja dałam jakieś 2 łyżki) i podsmażać. Brzoskwinie pokroić w kawałki, dodać do orzechów, ja dolałam tez troszkę syropu z brzoskwiń. Dodać kurczaka, troszkę imbiru i soli. U mnie podane z ryżem.
Beti takie obiadki to ja uwielbiam. Pychotka!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Ale frykasy!
OdpowiedzUsuńZaciekawiło mnie to połączenie,właśnie sie zajadam orzechami włoskimi.
OdpowiedzUsuńooo.. mięso na słodko-nie jadłam.. ciekawe połączenie..
OdpowiedzUsuńMniam, masz naprawdę ciekawe pomysły obiadowe. I smaczne! :)
OdpowiedzUsuńStrasznie mnie zaintrygowałś tym połączeniem kurczak-brzoskwinia:)
OdpowiedzUsuńAle fajne połączenie... chrupiące orzechy, brzoskiwinie i kurczak? Czuję się zaciekawiona...
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie, wpraszam się na obiad. :)
OdpowiedzUsuń