"Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania" Marc Grossman
Klasyka kuchni żydowskiej połączona z nowoczesnością - to właśnie znajdziecie w tej książce. Autor Marc Grossman jest potomkiem Żydów aszkenazyjskich. Dorastał na Manhattanie, obecnie w Paryżu prowadzi sieć swoich restauracji. Jest autorem wielu książek kucharskich w których łączy tradycję z nowoczesnością.
W książce znajdziemy spory zbiór przepisów na dania szabatowe, oraz takie serwowane w pozostałe dni. Jest prosto, zdrowo i smacznie. Są tu bajgle, chrupiąca chałka, chlebek bananowy, babka rolls, która niedługo będzie zrobiona przez nas, strudel, czulent, kugel czy cymes. Coś na słodko i wytrawnie. Wiele potraw jest nam znanych i lubianych.
Jeśli lubicie poznawać zwyczaje i kuchnię innych kultur, to ta książka będzie dla Was idealna. Fajnie sprawdzi się jako prezent, jest pięknie wydana. Ma twardą okładkę i zszywane kartki. Przepisy są ciekawe i bez problemu wykonacie je w domu. Muszę przyznać, że kilka wpadło mi w oko :-)
wpis powstał w ramach współpracy reklamowej z Wydawnictwem Znak
Tytuł: "Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania"
Autor: Marc Grossman
Okładka: twarda
Stron: 217
Cena okładkowa: 69,99 zł.
Wydawnictwo: Znak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)