Owsianka z kolagenem mango/marakuja - pomysł na zdrowe i szybkie śniadanie


 "Dziś postanowiłam poeksperymentować w kuchni z kolagenem, jako że jego suplementacja wspiera stawy, skórę i włosy. Skorzystałam z kolagenu Natu.Care ze względu na jego dwa unikalne smaki, korzystne właściwości i przebadany skład:  

  • brandowy® czysty surowiec kolagenu z Norwegii,
  • najlepszy smak i zapach (kakao lub mango/marakuja) - potwierdzone przez 100% Klientów,
  • posiada certyfikat jakości MSC - wspiera zrównoważone rybołówstwo, a surowiec pochodzi z legalnego źródła,
  • skład produktu został przebadany przez niezależne i akredytowane laboratorium J.S.Hamilton,
  • badania sugerują, że najlepsze efekty osiągniesz przyjmując minimum 2500 mg - produkt Natu.Care to aż 5000 mg kolagenu w jednej saszetce.
Składniki:
  • 200 ml jogurtu naturalnego bez laktozy
  • 1 saszetka kolagenu Natu. Care o smaku mango/marakuja
  • 1 mandarynka
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 łyżeczka słonecznika

1. Do miseczka wlewamy jogurt, dodajemy saszetkę kolagenu i mieszamy do momentu, aż połączy się nam z jogurtem. Dodajemy płatki owsiane, mieszamy i odstawiamy na 5-7 minut, żeby zmiękły. 
2. W międzyczasie obieramy mandarynkę i układamy ją na owsiance, dodajemy nasiona chia i słonecznik. 
Smacznego :-)

Kolagen premium od Natu.Care w saszetkach to bardzo fajna forma jego podania. Proszek możemy dodać do jogurtu, owsianki, koktajlu, czy mleka roślinnego lub wody i po prostu wypić. Możemy oczywiście zjeść też sam proszek. Jak wiemy z wiekiem zaczynamy mieć w organizmie coraz mniej kolagenu i jeśli chcemy spowolnić proces jego starzenia się musimy po prostu zacząć go suplementować. 

Żeby kolagen nasz organizm odpowiednio przyswajał musi on być odpowiednio przygotowany. Chodzi o to, że jego cząsteczki nie mogą być za duże, dlatego też kolagen od Natu.Care jest poddany procesowi hydrolizy, czyli po prostu kolagen rozłożony zostaje na mniejsze cząsteczki - peptydy, które wchłaniają się łatwiej. Cząsteczki są też bardzo lekkie, dzięki temu łatwo rozpuszczają się w wodzie, przez co nasze ciało szybciej go wchłania. Do wyboru mamy dwa warianty smakowe: kakao i mango/marakuja. Sprawiają one, że nie czujemy "rybiego" posmaku. 

Moja opinia:
Ja stosuję kolagen Natu.Care od niedawna, ale mogę rzeczywiście pochwalić oba smaki. Idealnie sprawdziły się czy to z wodą, czy owsianką, czy po dodaniu do jogurtu lub mleka roślinnego. Jeśli chodzi o "rybi" posmak, to rzeczywiście nie jest on wyczuwalny. Duży plus za to, że nie jest to kolagen z ryb hodowlanych, tylko z dorszy głębinowych. Jak na razie ja zostaję przy tym kolagenie. Mam nadzieję, że wspomoże on mój organizm i nie będę musiała szukać innego. 








Wpis powstał we współpracy z firmą Natu.Care Mimo to, moja opinia jest rzetelna i polecam Wam kolagen Natu.Care.

7 komentarzy:

  1. Thank you for taking the time to craft such an informative and enjoyable read.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej owsianki jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis . Ładnie , zdrowo i smacznie - Venus

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smakowicie, i przede wszystkim jest zdrowe :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo podoba mi się połączenie z mandarynką, nie jadłam jeszcze takiego :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło :)

Copyright © 2016 kruche babeczki , Blogger